featured

Yunanistan’dan F-35 çıkışı: 20 adet daha talep edebiliriz

 

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias, ABD’den ek 20 adet daha F-35 savaş uçağı almayı planladıklarını söyledi.

Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, ABD’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından New York’ta değerlendirmelerde bulundu.

Nikos HardaliasYunanistan‘ın, uluslararası hukuka ve Avrupa müktesebatına göre hareket ettiğini belirterek, egemenlik hakları konusunda taviz vermeyeceklerini söyledi.

Hardalias, ülkesinin, tarihindeki “en iddialı” silahlanma programını başlattığını, bu kapsamda tehlike ve tehditlere daima “hazır” olduklarını dile getirdi.

Yunanistan ile ABD arasında savunma ve stratejik iş birliğine değinen Hardalias, bunun, Yunanistan için “temel bir seçim” olduğunu belirtti.

Hardalias, ülkesinin, ABD ile imzaladığı savunma ve güvenlik anlaşmalarına dikkat çekerek, “Dedeağaç Limanı, hem NATO güçleri hem de bir enerji merkezi olarak ABD ve NATO için en yüksek stratejik öneme sahip” dedi.

“20 ADET DAHA F-35 SAVAŞ UÇAĞI ALABİLİRİZ”

20 adet F-35 savaş uçağı için ABD’ye talep mektubu gönderildiğini hatırlatan ve buna yönelik ek satış taleplerinin olabileceğini belirten Hardalias, ABD’den 20 adet daha F-35 savaş uçağı tedarik etmeyi “ihtimal” dahilinde değerlendirdi.

Hardalias, F-35 hakkında “Hem Yunanistan hem de NATO için faydaları olan güçlü hava filosu yaratacak bir uçak” ifadelerini kullandı.

Hardalias, “Yunanistan, ABD’nin tutarlı ve güvenilir bir müttefiki olmuştur ve öyle kalacaktır” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir