featured

Yolcunun çantasından çıkan bir elmaya 500 dolar ceza…

Paris’ten Colorado’ya Delta Havayolları ile giden Crystal Tadlock isimli yolcu, uçuş sırasında dağıtılan gıda ürünlerinden bir adet elmayı plastik poşeti ile birlikte aktarma uçuşunda acıkırsa yemek üzere çantasına koydu.
Yolcu Amerika’ya indiğinde gümrükten geçerken rastgele gelen detaylı aramaya takıldı. Gümrük memuru yolcunun çantasındaki Delta Airlines logolu plastik poşet içinde bulunan elmayı buldu.
Gümrük memurunun elmayı sorması üzerine yolcu bunun uçakta verildiğini ve dilerseniz yiyebileceğini yada çöpe atabileceği söyledi ancak gümrük memuru gerekli değil diyerek “gümrüğe bildirilmeyen meyve” olarak yolcuya 500 dolarlık ceza yazdı.
Yolcu verdiği röportajda: “Gümrük memuru bana Fransa tatilimin pahalıya mı mâl olduğunu sordu. Bende evet pahalıydı demiştim ama neden böyle bir soru sorduğunu da anlamamıştım. O sırada “birazdan daha pahalıya gelecek seyahatiniz” dedi ve ardından 500 dolarlık ceza kağıdını elime verdi.”
Gümrük memurluğu basın sözcüsü olaya dair yaptığı açıklamada “ABD’ye girişte bütün tarımsal ürünler bildirilmek zorundadır. Aksi durumda 1000 dolara kadar para cezası bulunmaktadır. Eğer bu durum ticari amaçlı ise ceza artar ve hapis cezası durumu da söz konusu olur.
” Delta Havayolları ise açıklamasında “Yolcularımızı ABD gümrük kurallarına uymaya davet ediyoruz” dedi. Yolcu, cezayı mahkemeye taşımayı planlıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir