featured

Yolcular 6 000 mil yol katettiler ama hiçbir yere ulaşamadılar

Yolcular 6 000 mil yol katettiler ama hiçbir yere ulaşamadılar
British Airways’in Tokyo uçuşu kalkıştan 12 saat sonra Heathrow’a geri döndü.
Kendilerini uçağa bindikleri noktada buldular.
Uçak Sibirya’nın kuzeyinde ve gideceği noktaya son derece yaklaşmış olduğu halde teknik bir konu yüzünden kalkış noktasına döndü.Perşembe günü öğle saatlerinde Londra’dan kalkan BA7’nin yolcuları Tokyo’ya inmeği beklerken kendilerini gece yarısı uçağa bindikleri noktada buldular.
Tokyo’ya son yaklaşmada karşılaşılan küçük teknik sorun yüzünden, 12 saatte katedilen 6.000 mil hiçbir yere götürmemişti.
Başlangıçta Flightradar24 İzleme Servisi Twitter’dan Boeing 777’nin Helsinki’ye tıbbi nedenle divert edeceğini duyurdu ama daha sonra haberi değiştirerek uçağın geri dönmekte olduğunu bildirdi.
Gece yarısı Heathrow’a gelen yolcular otellere yerleştirildi ve ertesi gün için alternatif bir uçuş arayışına girildi.  Independent’a göre; BA. Olayla ilgili olarak 300,000£ ile karşı karşıya.
Düş kırıklığına uğrayan yolcular Twitter’dan çeşitli yorumlar yaptılar. Havayolunun kabindeki her yolcu için yüzlerce pound tazminat ödemekle yükümlü olması bekleniyor. Buna Japonya’dan tarifeli uçuşla dönecek yolcuların durumu da dahil.
BA tazminat miktarına yorum yapmayı reddetti Havayolu sözcüsü basına verdiği bildiride; pilotlarının küçük bir teknik soruna önlem olarak geri döndüğünü, rötardan üzgün olduklarını, yolcuların otellerde geceyi dinlenerek geçirdiklerini ve şimdi Tokyo yolunda olduklarını bildirdi.
 
3612E34500000578-3680858-image-a-123_1467983846759

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Yazinin bir cumlesi kendisinden sonra glenncumleyle uyusmuyor. Tokyoya son yaklasma denmis ama ucak daha yari yoldan geri donmus. Ayrica eksik ifadeler ve yazim yanlislariyla dolu bir yazi. Habere odaklanamadim.

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Benim bildigim BA’in Baku ve Almaty dahil bir cok yerde ucak bakim muhendisi mevcut ve dilediklerinde de diledikleri kurulustan parca vs. alabiliyorlar. Biraz sacma olmamis mi?

    Cevapla