featured

Yoğun Kar Yağışı, Avrupa Seferlerini Felç etti.

Kuzey Avrupa’da son dört yılın en yoğun kar yağışı, trafiği ve tren seferlerini felç etmekle kalmadı, pek çok uçak seferi iptal edildi ve birçok pist süreli olarak uçuşa kapatıldı.

Yüzlerce hava yolcusu, Almanya’nın finansal sermayesi olan Frankfurt’ta ve İngiltere’de sıkışıp kalınca, şikayet etmek için soluğu Twitter’da aldılar.
“Savaş bölgesi gibi”
İngiltere’de Pazar günü tüm seferlerde gecikme ve kargaşa yaşanırken, Almanya’nın en yoğun havalimanında 300’den fazla uçuş iptal edildi.
Ülkenin en büyük ikinci kenti olan Birmingham havaalanı, pazar sabah saatlerinde yoğun kar altında kalan pisti temizlemek uçuşları askıya aldı. Havaalanı, Aralık ayında yaklaşık 30.000 yolcu taşıyor ve 200 uçuş gerçekleştiriyor.
Londra’nın Luton Havaalanı ise yerel saatle 11:30 civarında iki saat boyunca pistini kapattı.
Sinirli bir yolcu havaalanını “savaş bölgesi gibi” diye tanımladı.
Almanya’da 330 uçuş iptal.

Fraport sözcüsüsünün AFP’ye verdiği demeçte, Frankfurt’ta 330 civarında uçuş iptali olduğunu bildirdi. Almanya’nın en büyüğü ve Lufthansa’nın ana üssü olan havalimanı gün boyunca toplam 1.260 uçuş gerçekleştirmek üzere tasarlanmıştı.
Almanya’nın Düsseldorf Havalimanı da dün öğleden sonra dört saat boyunca kapatıldı. Ayrıca Köln ve Stuttgart kentlerinde de kar yağışı nedeniyle onlarca sefer iptali yaşandı.
Fransa’da havalimanları kapandı.

Fransa’da da etkili olan kar yağışı, başkent Ajaccio da dahil, Corsica adasında bulunan iki havalimanının kapanmasına neden oldu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir