featured

Yeni varyant havacılık sektörünü etkiler mi? THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı açıkladı

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY’nin uluslararası havayolu taşımacılıktaki pozisyonuna ilişkin olarak, “Dubai ve Moskova ile yarışıyoruz; İstanbul Havalimanı inşa edilmeseydi bu yarışa ortak olamazdık, THY de batardı” dedi.

“Dubai ile Moskova ile herkes ile yarışıyoruz”

CNN Türk’e konuşan Aycı, yeni İstanbul Havalimanı’nın önemine dikkat çekerek, “Türkiye bu havalimanını inşa etmeseydi, bu yarışa ortak olamazdı. THY de devlete ben batıyorum diyen bir marka olurdu” dedi

Aycı sözlerine şöyle devam etti:

“Atatürk havalimanında kapasite o kadar doldu ki. İnsanlar koridorlarda yatıyordu artık… Altyapınız varsa havayollarınız, lojistik şirketleriniz dünya ile yarışır. Dubai ile Moskova ile herkes ile yarışıyoruz. Atatürk havalimanında kapasite o kadar doldu ki. İnsanlar koridorlarda yatıyordu artık. Türk Hava Yolları artık büyüyecekse, bu dar boğazın aşılması gerekiyordu. Türkiye bu havalimanını inşa etmeseydi, bu yarışa ortak olamazdı. THY de devlete ben batıyorum diyen bir marka olurdu. Eğer altyapınız varsa havayollarınız, lojistik şirketleriniz dünya ile yarışır.”

Yeni varyant havacılık sektörünü etkiler mi?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. 2 sene önce

    maaşları cs te AYLIK 1000 doları, non-cs te 500 doları bulmayan maliyetle işçi çalıştırıp rekabetten mi bahsediyrsunuz, sizinki haksız rekabete girer :D, işçisine sadece ayın sonunu zor getirtecek kadar para verip bide rekabetten mi bahsediyorsunuz, diğer hava yolları aynı piyasada çalışıp 3-4 bin dolara işçi çalıştırıp yine de devam ediyorlar, nereye gidiyor bu paralar, emeklerimiz anlamış değilim, kim bu doymayan

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Şirkette aidat duygusu bırakmadınız. Ne zaman üzerimize bir iş düşse milli havayolu bilinciyle yaklaştık. Şimdi ise hiçbir şey bırakmadınız. Teknik olarak, AO ya verdiğiniz sözleşmenin dışındaki kesmiş olduğunuz ücretleri bizlerden de kestiniz. Bize, sözleşme dışında verilen bir zam olmamasına rağmen. Ücretleri keserken aynı şirket, iyileştirme yaparken farkı şirket öylemi? Siz almış olduğunuz kul hakkını nasıl vereceksiniz? Uçak boya teknisyenin emeğini, kabin teknisyenin emeğini, karda kışta siz evinizde üşümemek için kombilerin ayarını yükseltirken. Evinizin camında dışarı bakerken Tüm Teknik A.Ş çalışanları özellikle, uçak teknisyenleri dışarıda yağmurda karda, kışta uçaklarda emniyetli yolculuk yapasınız diye elinden gelen her türlü özveriyi gösterip çalışmakta. Evine çocuğuna halel para götürmenin çabası içinde. Şimdi üç kuruşun hesabını emekçilere yapıyorsunuz. Siz bu vebalin altından kalkamaz sınız. Allah bunu sizin yanına bırakmaz. Siz atanmışlar (işveren ve sendika) cebinizi düşünürken çalışan emekçilere vereceğiniz üç kuruşun hesabını nasıl keseriz diye yapıyorsunuz.Hakkımızda ne düşünüyorsunuz ve yapıyorsanız Yüce Allah’a size on katını versin. 

    Cevapla
  3. Sen ki THY yi çok şükür batıramadın, merak etme kimse batıramaz?

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Çalışanlar sayesinde bu başarılar.On tane havalimanı yapsan ne fayda..Memleketin bir numaralı sorunu bu işte.Betonu dök sorunları çözdüğüne inan.Adliye sarayları..Hastaneler köprüler blok blok siteler..Adalet var mı peki ? Eğitim ne durumda ?Bu yapılanların içinde ne var boşluk mu yoksa ?

    Cevapla
  5. Pilot ücretlerinin ulu orta konuşulduğu bir ortamda bunların da sorulması gayet normal.

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Önce huzur hakkı deyip sonra maaş alıyorum diyorsun :) Allah bile dile vurduruyor eyy yüce Rabbim.Ankebut süresi….Andolsun ki biz, onlardan öncekileri de sınamıştık. Allah, elbette doğru olanları ortaya çıkaracaktır; kezâ O, yalancıları da mutlaka ortaya çıkaracaktır.

    Cevapla