featured

Yeni müjde geldi! İlk AKSUNGUR envantere girdi: İşte öne çıkan 5 özelliği

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ‘Yeni bir müjde’ diyerek duyurdu. Buna göre, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA testleri başarı ile tamamlayarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA testleri başarı ile tamamlayarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na (DzKK) teslim edildi.

‘AKSUNGUR’ YENİ BİR MÜJDE OLARAK DUYURULDU

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir sosyal medya hesabından “Birazdan yeni bir müjdemiz olacak, beklemede kalın” açıklamasında bulundu. Ardından beklenen müjde geldi. Demir, yaptığı açıklamada, yerli ve milli AKSUNGUR SİHA’nın testlerinin başarıyla tamamlanarak TSK’ya teslim edildiğini bildirdi.

“İLK AKSUNGUR’U TESLİM ETTİK”

Demir, Twitter hesabından AKSUNGUR SİHA ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İlk ‘AKSUNGUR’u teslim ettik. TUSAŞ tarafından üretilen yerli ve milli AKSUNGUR SİHA testleri başarı ile tamamlayarak DzKK’ya teslim edildi. AKSUNGUR SİHA 750 kg faydalı yük kapasitesine ve en az 50 saat maksimum uçuş süresine sahip.”

AKSUNGUR 40.000 FT’E KADAR YÜKSELEBİLİYOR

Yüksek Faydalı Yük Kapasiteli İHA Kesintisiz Çok Rollü İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için ANKA-AKSUNGUR İHA Sistemi; gündüz/gece İstihbarat, Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir İnsansız Hava Aracı Sistemidir. AKSUNGUR 40.000 ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkan veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna sahip.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir