featured

YENİ BİR REZALET DAHA…

Bildiğiniz üzere yaklaşan genel kurul öncesi oy kullanacakların isimleri liste halinde açıklanır ve sendika üyeleri listelerde isimleri olup olmadığını kontrol ederler.
Uçuş işletme de takriben 300 sayfalık üye listesi (Pilot ve Kabin memurları) Ekip tahsis te görücüye çıkartıldı. Ancak listelerde eksikliklerin olduğu tarafımıza iletilmeye başlandı. Örneğin; Uçuş işletme muhalefetinin başını çeken İskender Çarkcı’nın ikinci adamı Seçkin Koçak’ın (sendika üyesi) listede ismi bile yok.
Listelerde ismini bulamayanlara,sendika yetkilileri genel merkeze yönlendiriyor ve gidin orada detaylı kontrol ettirin. Üye olup ta isminizi bulamıyorsanız iş mahkemesine başvuru yapın tarzında yolu yokuşa süren bahaneler uydurulduğu tarafımıza gelen bilgiler arasında.
İş mahkemesine başvurulup cevap almanın çok uzun zaman alacağını ve o aşamada çoktan sendika seçiminin bitmiş olacağını söyleyen üyeler, çaresizlikle Airlinehaber i arayarak mağduriyetlerini anlatıyor ve sendikanın işi yokuşa sürmeden sorunlarına çözüm bulmalarını istiyorlar.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 Yorum

  1. 7 sene önce

    2013 yılındaki seçimde noterle sendikaya üye olunuyordu, sendikadaki manuel üye fişleri kabuldü, ondan sonra e-devlet çıktı, artık sendikaların hepsi listeyi Çalışma Bakanlığından almak zorunda ve Bakanlığın verdiği listeye göre uygulama yapmakla yükümlü. Bakanlığın verdiği liste dışında isim eklerse oranın seçimi iptal olur. Asıl insanları yanıltan sizlersiniz. Asıl trol kim sorarım size? Ben temsilci olarak araştırıyor, okuyor, sorguluyorum. İnanmayan Çalışma Bakanlığının numarası internette var, arasın sorsun.

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Bak temsilci seni fena yanıltıyorlar veya sen bilerek yanlış yazıyorsun Bu kapsamdaki arkadşların büyük kısmıı geçen dönemde sendika üyeleriydi.
    Bunlar oy kullandılar ve delege adayı oldular.İçlerinde delege olanlar var.bu bir..
    Senin bahsettiğin 4/c kapsamı iş tanımlaması içindir. Sendikaya üye olmak sendika seçimine katılmak veya sendika yönetimine aday olmak ile ilgili değildir.buda iki.
    Senin mantığına göre sendika bu arkadaşlardan yıllardır aidat alarak suç işllemiştir.Ve derhal yasadışı haksız kazanc elde etmekten mahkemeye verilip işten el çektirilmeleri gerekir. buda üç.Yani yerseniz diye insanları uğraştırıyorsunuz.
    Emekli sandığına bağlı yüzbinlerce memur sendikalı türkiyede ve toplu sözleşme yapıyorlar.Yasalr değişmediğine göre ne iş….
    ha ballı iş onun için bu kadar kafa karıştırıyorsunuz.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Bravo arkadaş, algıcı trole cevabını vermişsin.

      Cevapla
    • 7 sene önce

      eleştirmek ve muhalefet olmak iyidir, ben şahsen bildim bileli muhalefetim vazgeçmeyi de düşünmüyorum ama burada gerçek farklı malesef emekli arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi daha önceki seçimde oy kullanabilirken temsilcinin de dediği gibi 2013 ten sonra sistem degişikliğiyle bakanlık listesinde yer alamıyorlar, bakanlık listesinde yer alamayan üyeler noter kanalıyla üye olmuş eski çalışanlar ve aidat öderler ve TİStende faydalanırlar çözülmesi gereken sorunun muhatabı ÇSGB dir ve mahkemeye verilmesi gerekende bakanlıktır,emekli arkadaşların oy kullanması yada kullanamaması genel anlamda sonucu dogrudan etkilemez çünkü kim kimi destekleyecek sonuçta bilinmiyor dimi , sandık oylaması da bu yüzden vardır vesselam ..

      Cevapla
  3. 7 sene önce

    Araştırmadan haber yapmayın, 4c kapsamında emekli olanlar Bakanlık tarafından listeye alınmaz, sendika bu konuda hiçbir şey yapamaz, hatta Gisad’da kendi adamlarını aynı nedenden delege yapamadılar. İnanmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını arayıp bilgi alabilir.

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    Merhaba. Bir tek sorum var. Şirket çalışanlarının %60’ı pilot ve hostes. Yani delegelerin de %60’ı Uçuş İşletme’ye ait olmalı. Ama 300’de sadece 85 delege UİB’ye verilmiş. Neden?

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    Kimseyi baskalarinin anlattigi hikayelere göre yargılama ,,, platon

    Cevapla
  6. 7 sene önce

    Yazıklar olsun. Bu sektörüde bitirdiniz. İnsanların değil ülkenin geleceği ile oynuyosunuz.

    Cevapla
  7. Eskiden bir kaç tane liste asılırdı. Dinlenme odalarına da asılırdı. Bunlar kasıtlı yapıyor.Kimse ismini kontrol etmesin diye. Muhaliflerin isimlerini yazmamışlardır.

    Cevapla
  8. 7 sene önce

    THY yönetimi müdahale etmeli. Burada kavga çıkacak.

    Cevapla
    • Karar verin. Thy yönetimi müdahale etsinmi etmesinmi. Nalıncı keserleri sizi

      Cevapla
  9. adama bak ya. iş mahkemesine başvur diyor .Terbiyesiz maganda

    Cevapla
  10. 7 sene önce

    yazıklar olsun

    Cevapla