featured

YAKIT VE KARBON EMİSYONLARINI AZALTACAK UYGULAMALAR

Virgin Atlantic’te sürdürülebilirlik uzmanı olan Kathryn Asplin, “Bir havayolu şirketi olarak yakıt ve karbon verimliliği bir numaralı çevresel önceliğimizdir dedi.
Mevcut Emisyonları azaltmak için filomuz için yakıt tasarruflu yeni uçaklara yatırım yapıyoruz, ayrıca uçaklardaki ağırlığı azaltıyor ve operasyonel prosedürlerimizi daha verimli uçmak için geliştiriyoruz. Ayrıca yolcularımızın karbon azaltma projelerine katkıda bulunmalarını kolaylaştırmak istiyoruz ve bunu gerçekleştirmek için ClimateCare’deki uzmanlarla birlikte çalışıyoruz. ”
ClimateCare’in ortaklık başkanı Robert Stevens şunları ekledi: “Bu, birlikte çalışmamızın sadece başlangıcı ve zaman içinde programı geliştirmek için Virgin Atlantic ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”
Virgin Atlantic ‘in başlattığı bu projede , Nippon Airways (ANA), 70.000 ABD galonluk sürdürülebilir havacılık yakıtı satın almak için Show Shell Sekiyu KK ile bir anlaşma yaptı. Ayrıca Easyjet, elektrikli uçak geliştirmek için Wright Electric ile birlikte çalışıyor .
Bu arada, Qantas geçtiğimiz günlerde sıfır atık depolama alanı oluşturmak için alternatif ürünler kullandığı “atıksız” uçuşunu gerçekleştirdi ve Austrian Airlines, sentetik ham madde üretmek için plastik bardaklar kullanıyor .
Avrupa Komisyonu için yakın tarihli bir rapor, Avrupa’da bir havacılık yakıt vergisi uygulamasının havayolu endüstrisinin emisyonlarını, işleri veya ekonomiyi etkilemeden yüzde 11 oranında azaltacağını gösterdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir