featured

Yahya Üstün: En genç filoya 341'inci uçağımız katıldı

Türk Hava Yolları (THY), dördüncü Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağını Amerikan Boeing firmasından teslim aldı. Seattle’daki teslim töreninde bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, 30 business ve 270 ekonomi sınıfı ile toplamda 300 koltuğu bulunan bu gelişmiş uçağı bünyelerine katmalarının THY’nin büyüme stratejisinin planlı bir parçası olduğunu söyledi. Üstün, ayrıca Türk Hava Yolları iştiraklerinden “TSI Aviation Seats” adlı şirketin Boeing 780 serisine dünyada iç tasarım yapan 5 firmadan biri olmasından mutluluk duyduklarını açıkladı. Üstün, Seattle’daki Everett Havaalanı’ndan ilk uçuş ile İstanbul’a gelen uçakta NTV’ye değerlendirmede bulundu. (NTV)
NOT/THY Uçak alımlarından uçuş işletmeden bir veya birkaç pilot,Teknik AŞ den de bir müdür katılıyor. THY adına imzayı da yetkilendirilmiş bir müdür veya daha üstü atabiliyor. Bir zamanlar uçak alımına gidildiğinde hiç unutmam Satın Alma müdürü Tomris Ceyhan vardı. Ünvanı müdür olmasına rağmen THY adına imza atmıştı.
Kısaca; uçak alımlarında illa ki üst düzey bir yönetici şartı yoktur. Sonuçta yapacağı işlem sadece imza atmaktan öte değil.
yahya üstün b787 ile ilgili görsel sonucu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 5 sene önce

    Torpili olan herkes gidebilir şuan THY teknik de uçucu teknisyenler için sınav yapılıyor ve geçme notu 50 ama 40 alan birileri Hat bakım müdürünün oluru ile uçuşa gönderiliyor hem de Seyşeller’e 5 günlük göreve neden Semih bey olur verdi çünkü bu sadece hat bakımdan bi anektod Yahya gitmiş uçak almış az bile yapmış o uçağı Yahya’nın üstüne de yaparlar şaşırmayın yani

    Cevapla
  2. 5 sene önce

    Murat beyin bu haftaki yazısının altına “Murat bey deve hikayesinde yalan söyleyen yazı yazmayı bıraksın bence. Olayın kahramanı Şükrü Can ne derse odur. Lütfen yorumu mu yayınlayın” diyerek yorum attım yayınlamadı bile…Siz ne dersiniz fikrime?

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Tabii ki EVET derim. Adam ismimden reyting yapmaya çalışıyor. Yazmayı bıraktığında simit mi satsın. Sefa İnan

      Cevapla
  3. 5 sene önce

    Sefa bey iyi hoşta sizin şu eski sitenizde ki arkadaşlara neden anlatmadınız.Şirket kurallarını. Bu tür teslim olaylarını bilemez ki onlar. zannederler ki genel müdür falan gitmesi lazım diye düşünürler

    Cevapla
  4. 5 sene önce

    Hayret bir ucagi almaya en azindan basbakan gitmeliydi. Yazik. Ayrica cok buyuk bir toren duzenlenmeliydi. Tabii bu toren para harcamadan duzenlenmeli yoksa thy nin parasi bosa gitmis olur.

    Cevapla
  5. 5 sene önce

    Bu adamı sürekli neden parlatıyorsunuz? Basın müşaviri bir adam haber olmazdı, olmadı, olmamalı. Ne hikmetse adıda yüzüde sürekli haberlerde.

    Cevapla
    • Yönetici 5 sene önce

      Sayın yorumcu NTV kaynaklı bir haber bu. Adam veya unvan seçmece yapmıyoruz. Görevimiz medyayı takip etmek ve siz değerli okurlarımıza sunmak. Yazının Altındaki NOT olarak yazdığım yerde THY de bu tür görevlere kimler gidebiliyor onu da anlatmak gereği duydum. Müdür giderken müşavir neden gidemesin ki.

      Cevapla
  6. 5 sene önce

    o nasıl makas öyle laaan. dinazorları bile sünnet edersin bu makaslarla !

    Cevapla
  7. Öyle deme Sefa abi…bunlar boncuklular sınıfından…bunlar havacılık duayeni…bunlar ne iş verilse o işin uzmanı…bunlar olmazsa olmazlardan…bunlar hint kumaşı….allah memleketin başından bunları ve bunların hamilerini eksik etmesin

    Cevapla