featured

Virgin Galactic, Halka Açılan İlk Uzay Turizm Şirketi Oldu

Virgin Galactic şirketi bildirilen bir habere göre yakında ilk halka açık uzay turizm şirketi olacak. Social Capital Hedosophia Holdings Corp adlı bir halka açık şirket, 2004 yılında Richard Branson tarafından kurulan Virgin Galactic’in %49’unu elde etmek için 800 milyon dolar yatırım yapacak.
Daha önceden otomotiv şirketlerinin bile halka açıldığına şahit olduk ancak uzay turizmi şirketi bir ilk. Uzay alanındaki rekabetin giderek daha da tırmanması, bu süreci son derece ileri boyutlara taşıyor.

Virgin Galactic önemli ölçüde bilet satışı gerçekleştirmişti

Bu yatırım, yeni ortaya çıkan uzay turizm endüstrisinin hala iş modellerini çözmeye çalıştığı için geliyor. Branson’ın Virgin Galactic’i sonunda Jeff Bezos’un Blue Origin ve Elon Musk’un SpaceX’i ile yarışacak.
Virgin Galactic, zaten koltuk başına 250.000 ABD Doları tutarında yüzlerce bilet sattığını ancak henüz 90 dakikalık bir uçak yolculuğuna bu bilet sahiplerinden herhangi birini almadığını söylüyor.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ first space trip richard branson virgin galactic
Yolcu uzay uçağı VSS Birliği, geçen yıl aralık ayında ilk kez sadece birkaç yıl uzaklıktaki ticari uçuşlarla uzaya ulaştı. İşlemin, normal onaylara tabi olarak 2019’un ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor. Peki sizce de uzay turizmi için hazırlıklar tamam mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir