Van Ferit Melen Havalimanı, 2023'te Yolcu ve Uçak Sayısında Büyük Artış Gösterdi

Van Ferit Melen Havalimanı, 2023’te Yolcu ve Uçak Sayısında Büyük Artış Gösterdi

Van Ferit Melen Havalimanı, geçtiğimiz günlerde 3 ay süreyle kapatılacağına dair haberlerle gündeme gelmiş olsa da, 2023 yılını şaşırtıcı rakamlarla tamamladı. Uçak sefer sayılarının azlığı ve yüksek bilet fiyatlarıyla sıkça gündeme gelen havalimanı, geçen yıl hem yolcu hem de uçak sayısını önemli ölçüde artırdı.

Koronavirüs pandemisi ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle düşen sefer sayıları ve artan bilet fiyatları ile bilinen Van Ferit Melen Havalimanı, 2023’te beklenmedik bir performans sergiledi. Havalimanı, geçen yıla kıyasla hem yolcu hem de uçak trafiğinde önemli bir artış yaşadı.

2022’de 1 milyon 311 bin 14 olan yolcu trafiği, 2023’te 1 milyon 548 bin 327’ye yükseldi. İç hatlarda seyahat eden yolcuların sayısı yüzde 18, dış hatlardan seyahat edenlerin sayısı ise yüzde 73 artış gösterdi.

Ayrıca, geçen yıl 15 bin 572 olan uçak trafiği, 2023’te 17 bin 668’e çıkarak önemli bir artış kaydetti. Ticari uçak sayısı da 2022’ye göre iç hatlarda yüzde 16, dış hatlarda ise yüzde 71 arttı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe, bu başarıyı değerlendirerek, havayolu ulaşımının Van için vazgeçilmez olduğunu belirtti. Özgökçe, “Van’ın turizm kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, havayolu ulaşımının önemini unutmamalıyız” dedi.

Ancak, Van’ın imajının zayıfladığına dikkat çeken Özgökçe, uçak sefer sayılarının arttırılması gerektiğini ve Van Ferit Melen Havalimanı’nın marka değerini yükseltmek için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir