featured

VAKIF ÜYESİNİ GENEL KURULA ALMADILAR

THY Sosyal Yardım Vakfı  HAVAK’ın 25.Olağan Genel Kurulu Elite World otelde bugün yapılıyor. Bu genel kurulu izlemek için gelen üyelerin içeri girmesine müsaade edilmediğinden, eski vakıf yönetimlerinde üç dönem genel sekreterlik ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan Alp Evcil’in şikayet dilekçesi ve Divan başkanlığının cevabı aşağıdaki gibidir.
NOT/ THY Sosyal Yardım Vakfı’nın genel kurul ilamının,HAVAK’ın resmi sitesinde olmamasının yanı sıra, sektörün takip ettiği haber sitelerinde yayınlanmamasını ilginç buluyoruz. AirlineHaber 
Sefa Bey merhaba,
Bu gün THY Personeli Sosyal Yardım Vakfı 25. Olağan Genel Kurulu Basın Ekspres Yolu üzerindeki Elite World Hotel’de yapılıyor. Hale hazırda THY Personeli Sosyal Yardım Vakfı’na üye olduğum için Genel Kurul’a katılmak üzere Genel Kurul salonunun önünde Vakıf Başkanı Tolunay Aygut beni delege olmadığım için Genel Kurul Salonuna alamayacağını bildirdi. Bende kendisine delege olmadığım için oy hakkımın olmadığını ancak üye olduğum için dinleyici olarak Genel Kurul’a katılabileceğimi söylediysem de olmadı. Gayri yasal bir uygulama içerisinde olduklarını belirtip daha büyük tatsızlık yaşamamak adına bu istemlerini bana yazılı olarak vermelerini talep ettim. Tolunay Aygut’ta bana yazılı başvuru yapmamı söyledi. Bende konuyla ilgili ilk yazılı başvurumu 11:00’da olmak üzere peş peşe iki yazılı başvuru yaptım ve yaklaşık yarım saat sonra bana Genel Kurul Salonunda seyircilere yer ayrılmadığını o yüzden de Genel Kurul’a alınmamın mümkün olamayacağını belirten bir yazıyı Vakfın Avukatı ve isminin de Gökhan olduğunu söyleyen kişiden imza karşılığı teslim aldım.
Daha sonra yine bu kişiye “Peki aday oluyorum salona girmeden nasıl adaylığımı açıklayacağım” diye sorunca bana aday listemi, listemde kimlerin olduğunu ve hatta aday listemi Vakıf Yönetim Kurulu’na bildirip bildirmediği mi sorunca kendisinin avukat olduğunu hatırlatıp bunları ne kendisine nede mevcut Vakıf Yönetim kurulu’na söylemek zorunda olmadığımı hatta bu sorunun bile saçma bir soru olduğunu belirttim. Kendisi de bana seçim yapılırken içeri girersin diye cevap verdi.
Başvuru yaptığım iki adet dilekçe ve Genel Kurul Divan Başkanlığı’nın bana yazdığı yazı ektedir.
Demokratik bir ülkede demokratik olmayan bir davranış örneğini daha sıcağı sıcağına yaşamış bulunuyorum. Bu insanlar bir de THY Vakfı gibi bir kurumu yönetiyorlar ve yeni döneme devam etmek, orada kalabilmek adına demokrasiyi özgür düşünceyi ayaklar altına almaktan hiç çekinmiyorlar.
Saygılarımla…14.04.2017
Alp EVCİL
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Z1Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Z2Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Z3
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

33 Yorum

  1. 7 sene önce

    Genel kurula katılanlardan birisiyim, Ne Alp Bey’ i nede Tolunay Bey’ i tanırım. Divan kurulu sadece Alp Bey’ in yönetime aday olduğunu söyledi. Tam oylama yapılacaktı ki, birisi Genel kurulda söz alıp Alp Bey’ in salona alınmadığını söyledi, biz ozaman öğrendik. Ayrıca Tolunay Bey’ in Alp Bey’ e genel kurulda söylediği çok ağır hakaretler var. Belli ki aralarında bir husumet var. Alp Bey’ i dinlemek isterdim. Tolunay Bey’ i yaptığı hakaretlerden dolayı şiddetle kınıyorum. Toplantı baştan asagıya kayıt alınmıştır, izleyin. Saygılar..

    Cevapla
  2. 7 sene önce

    Sayın lala devrine hitaben canım kardeşim şimdiye kadar hiç aradınmı sordunmu ne oldu ne bitti sadece gelen msjlara karşı sorgulama yapıyorsun üyesi olduğun havak ın her sene sana kaç tl biriktirdiğini söyledimi kazancınız bu kadar sen bir kağıt a imza atmışsın ortada üye oldun diye paranı kesiyorlar hesabından bes te bile her sene yapmış olduğun birikimi söylüyor önce bunları sorgulamak lazım

    Cevapla
  3. 7 sene önce

    Merhaba Sefa Bey,
    Öncelikle sizi bu kadar hızlı haberciliğinizden dolayı kutluyorum. Yani maşallah genel kurul bitmeden haberi yapmışsınız.
    Ne zamandır aklımdan geçiyordu şu vakıfla ilgili hiç bir şey yazmıyorsunuz diye. Halbuki o kadar çok konu başlığı var ki şey varki yazıp çizilecek. Tabii Alp Beyin yaşadığı bu tatsız ve antidemokratik uygulama sonunda vakıf konusunun gündeme gelmesine üzüldüm.
    Alp Beye yapılan uygulamayı ve buna vesile olanları şiddetle kınıyorum. Ve soruyorum Alp Bey acaba Genel Kurul salonuna niye alınmadı? Belli ki Yönetimin bazı korku ve endişeleri var? Neyse onlarıda zamanı gelince öğreniriz inşallah.
    Ama birde vakıf dosyası açın lütfen. Görüyorum ki bu toplum gerçek bilgilerden çok ama çok uzak. Herkesin ipliği pazara bir çıksın bakalım. Öyle ben Alp beyi genel kurula almıyorum demekle olmuyor bu işler. Vakfın mali durumunu bir mercek altına alalım. Her işletmesi zarar ediyor, dünyanın adamını doldurmuşlar oraya sanırsın holding işletiliyor. Nasılsa her ay sıcak para yani aidatlar geliyor harca harcaya bildiğin kadar. Keyfiyet içeren tüzük tadilleri, astronomik huzur hakları, yasaya uygun olmayan taşımacılık ve artı üyelik işleri ve daha bir çok konu var. Bence bunları bir bir masaya yatırıp soralım vakıf yöneticilerine. Zira vakfın web sitesinde ne mali tablolar ne tüzük, ne ayrılma ikramiyeleri, yapılan ev ve diğer kampanyalarla ilgili detaylar kimler aldı kaça aldı daha bir çok konu yer almıyor.
    Peki neden!!!!!!!!

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    İyi akşamlar;Vakıf a üye 15.000 kişi var her yaştan, her Egitim seviyesinden, her kültürden, her bölgeden vb tüm bunlar Vakıf a üye olup her ay aidatlarını yatırıyorlar yani Vakıf ve yöntemine güveniyorlar degilmi. THY ve iştirakleri de çalışan 15.000 kişi. Bu kurum güvensiz ise neden bünye içinde gider stk karın üye sayıları bu rakamlarda degil Dostlar şu güvensizlik ve şeffaflık eleştirilerini tekrar bir gözden geçirsek ne sesiniz

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    Degerli Uyemiz,
    THY Teknik A.S. uyelerini temsil edecek delege secimleri bugun (30 Mart Persembe) asagidaki yerleskelerde yapilacaktir. Oylarinizi her iki yerleskede de kullanabilirsiniz. Katiliminizi bekleriz, Saygilarimizla.
    IST Yerleskesi 2. (Yeni) Hangar Girisi 10:00-16:00
    SAW Yerleskesi Sosyal Bina 09:30-15:00

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Asıl ilginç olan ne biliyor musunuz? Teşbihte hata olmaz derler ya hani bir laf vardır “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış”
      Sizin de bilmeden paylaştığımızı umarak bir kaç açıklama yapayım.
      e-mailde ne yazıyor parantez içinde “bugün” Yani hasbel kader e-mail’i görmediyseniz yada ogün işe gelmeseydiniz yada bilmeyenler için söylüyorum vardiyanız o gün off’a denk geldiyse veya 16:00/24:00 vardiyasındaysanız gitti seçme hakkınız. Esas önemlisi kendiniz bir liste oluşturup seçime girmeyi düşünüyorsanız ki planlanan bu zaten o şansınız da gitti.
      Daha ilaveler var ama yapmayım. İşi bilmeyip de burada bari böyle saçma sapan şeyler paylaşıp kendinizi daha da zor duruma sokmayın Sayın İlginç.
      Sizde Lale Devrini yaşayın be yaşatın gitsin..

      Cevapla
  6. 7 sene önce

    Hukuksuzluğa ve hep ben demeye dur demenin vakti gelmedi mi? Tolunay Aygut ve ekibi daha kaç sene orda kalmak istediklerini öğrenmek istiyoruz.
    Genelkurullar şeffaf ve kişilerinin fikirleri özgürce ifade edildiği bir yer olduğu unutulmamalı. Eğer bunlar gerçekleşmiyorsa arkasında başka şeylerin olduğunu düşünmek normal değil mi?

    Cevapla
  7. 7 sene önce

    Haklarımızı size helal etmiyoruz,vakıfçılar.
    Ne gizliyorsunuz yine.

    Cevapla
  8. 7 sene önce

    Valla herkesin haberi vardı arkadaşlar, ayıptır sorması bir siz mi duymadınız? Herkes vakfın ne kadar iyi yönetildiğini biliyor, bizim o ekibe güvenimiz tamdır. Mızıkçılık yapmış çocuk gibi biri size şikayet etmiş, delege olmadığı için alınamamış, siz de arı gibi çalışan insanlara nedir bu işin aslı demeden burdan kalem elinizde ortalık bulandırıyorsunuz, bu siteye bu haberi yakıştıramadım.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Güveninizin tam olduğu bu ekip vakıf üyelerinin paraları ile genel kurul sonrası eşleriyle birlikte otelde kalıyorlar. Kimin parası ile karın doyurup, otelde konaklayabiliyorlar? Bu haklarımı oluyor? Buna da verecek cevabınız vardır herhalde ! Herkes dediğiniz kim acaba? Herkes dediğiniz kendi takımınız oluyor galiba.doğruları herkesin bilmesi gerekiyor. Korku, telaş yoksa, güven tam ise bugün olanlar nedir?

      Cevapla
    • 7 sene önce

      Sayın Bir Siz mi Duymadınız?
      Siz duymuşsunuz ya o yeter. Eskiden Genel Kurullar öncesi bildiriler yazılır elden dağıtılır, e-mail olarak üyelere gönderilir web sitesinde yayınlanır sosyal medya ile paylaşılır sms gönderilirdi. Yani anlayacağınız sağır sultan bile duyardı. Size soruyorum siz nasıl delege oldunuz? Vakıf sizi seçti ve delege yazacağını söylediler değil mi? Dolayısıyla duymama şansınız zaten yok. Bu yapılana baskın seçim derler. Delege oldunuz tüzük değişikliği ile ilgili hiç yazılı belge taslak verdiler mi? Cevap hayır değil mi?
      Peki sizin göreviniz temsil ettiğiniz delegelere genel kurul ve tüzük değişiklikleri ile bilgi vermek. Acaba kaç maddede değişiklik yapıldı değişikliklerin gerekçesini ve metnini o mızıkçıksız aklınızda tutabiliyor musunuz?
      Öyle dışarıdan gazel okumak kolay.
      Peki Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerine aylık kaç lira huzur hakkı verdiniz? 5 bin 6 bin çekinmeden bunları üyelere anlatabilcek misiniz? Bitmedi THY tarafından iş akdi fes edilen yönetim kurulu üyesine huzur hakkı hariç olmak üzere aylık kaç lira ödeme yapılacak? 8 bin mi? Yoksa 10 bin mi?
      Siz bunları yazın da bizde üye olarak öğrenelim.
      Son üç genel kurulda tüzük ile ilgili değişiklikler neler? Yönetim kurulu üye adayı olmak için ne kadar kıdemli olmak gerekir, 5 yıl mı yoksa 10 yıl mı? Birde delege olma şartı mı eklendi yoksa?
      Delegesiniz ya sorduklarıma bir cevap verin daha çok ama çok sorum olacak. Hazır yakalamışım bir muzıkçıksız delege bari bilgisinden istifade edelim de bu üyeler aydınlansın?

      Cevapla
  9. 7 sene önce

    Ben bir delegeyim ve orda Delege olarak 300 kişiden fazla insan vardı, ayrıca Alp Bey de geldiğine göre yeterince duyrulmuş demek ki. Zaten hep çalışan kurumlar ve insanlar burada olduğu gibi konu araştırılıp sorulmadan zan altında bırakılıyor. Kendisine hukuken de yazılı da fiziki şartların ve sistemin uygun olmadığı anlatılmış, yazılmış. Çamur at, izi kalsın. Çok yazık.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Merhaba Sayın Delege,
      Aşağıda cevap verdim aynısını yazmayacağım. Aslında bu yazıyı, bu yazıya yapılan ilve yorumları ve yorumlara verilen cevapları tarafsız olma becerisini kullanarak okuyabilirseniz yazdığınızın ne kadar boş ve yanlış olduğunu göreceksiniz. Ama çok ısrar ederseniz sizin uzun uzun yazabilirim yeterki siz tarafsız ön şartsız dinlemeyi ve okumayı becerebilin.

      Cevapla
    • 7 sene önce

      300 kişiden biriniz kalkip eski baskaniniza yer veremediyseniz, hepinize ……

      Cevapla
  10. 7 sene önce

    Havak ne saklıyor acaba ?

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Bence Havak parlayan bir yıldız ve memlekette her yıldızın içi boşaltılıp söndürülüyor. Kötü niyetli insanlara set çekmeleri saklamak değildir, korumaktır.

      Cevapla
  11. 7 sene önce

    Sendikalar,Dernekler Vakıflar, hepsi aynı yöntem ile idare ediliyor.Üyelerin paraları ve olanakları ile bir gurubun egemenliğine verilerek buraları mafyavari yöntemlerle yönetiliyor.Mesele buna vesile olan çanak tutan ve onları orada tutmaya devam edenlerde.Yani çok küçük çıkarlar karşılığında kendisisinin ve arkadaşlarının geleceğini yok edenlerdedir.
    Bu tolunay AYGUT ve ekibini Bahadır ALTAN Destekleyip buraya getirdi.Uçucuları arayıp ben Tolunay beye kefilim dürüst çocuktur destekliyelim dedi.Kendiside genel kurululda Divan Başkanı olmuştu.Muhalefet edenlere tahammül bile etmemişti.Bence Dostları Bahadırı arayıp bunun hesabını sormalı.Sizin sitenizde yazar olan arkadaş var ALİ bey araıyıp bunu sorsa ya.
    Sonrada yazı dizisi olarak yazsın bizde okuyalım olmazmı.Vah güzel ülkem vah thy vakfımız ne hale geldi.

    Cevapla
  12. 7 sene önce

    Üye olduğunu belirtmiş, delege olmasada oy vermeyerek salonda durabilirdi, demokratik hakkı nasıl engellerler. Zaten güven problemi vardı, Genel kurul olduğundan bile haberimiz yok, para yatıyoruz ama ne olucagı belli değil. Vakıfa güven kalmadı.

    Cevapla
  13. 7 sene önce

    Vakıf Genel Kurulu yapıyor ama ne hikmetse belirli bir grubun haricinde kimsenin haberi olmuyor. Vakfın resmi web sitesinde Genel Kurulla ilgili bir kelime dahi yok.
    Bu teknoloji çağında maşallah Vakıf teknolojiden bir haber olmuş.
    Alp abiyi genel kurul salonuna almamışlar. Bunu yapan veya yapanlara çok şey söylemek geliyor içimden ama değmez diyorum. Aslında o genel kurulun kapısından girmemesi gereken o iradeyi ortaya koyanlardır. Yeter arkadaş bu camiada o görevi sizden başka yapacak adam yok mu? Yapıştınız kaldınız o koltuklara. Burnumada acaip pis kokular geliyor zaten.
    Sefa Abi senide kutluyorum abi. Doğru bir yere parmak basmışsın.
    Bizim eski uçuş işletmenin başkanının sık kullandığı bir sözüyle bitirmek istiyorum. Ayaklar baş, başlar ayak olmuş…..

    Cevapla
  14. 7 sene önce

    Bana mail de geldi sms de. Çalıştığımız bölüme kağıt da asıldı. Ayrıca senelerdir iki yılda bir nisan ayında yapılıyor gen.kurul.

    Cevapla
  15. 7 sene önce

    Herşeyin şeffaf olması gereken bi yer olması gereken vakıf ne yazıkki bişeylerin üstünü örtmeye çalışıyor demekki böyle içeriye birilerini almamakla acaba orada başka bir vakıf üyesi gelse onudamı almayacaklardı içeriye?

    Cevapla
  16. 7 sene önce

    Çingeneye beylik vermişler önce babasını asmış misali. Yazıdan anladığım bu arkadaş üç dönem vakıf yönetiminde çalışmış. Yönetim kurulu başkanlığı bile yapmış. Bence onur üyesi olarak özel davetiye yollanmalıydı. Şimdikiler ne yol biliyor ne yordam. İnşallah katakulli işler yoktur. Nede olsa el kaldır indir sistemi ile paralar el değiştirebilir. Şeffaf olmak, genel kurula geleni ağırlamak buyur demek gerekirken içeri almamayı anlayamadım.

    Cevapla
  17. 7 sene önce

    Vakfın bu hale gelmesinde büyük emeği olan, Üç dönem genel sekreterliği yapmış birini salona almamak korkaklıktır. Yonetim olarak sizin davet etmeniz gerekirdi. delege olmazsa alinmazmis. Bahaneye bak. İyiki ayrilmisim. Bu utanç size yeter.

    Cevapla
  18. 7 sene önce

    Kesinlikle katılıyorum kötü niyet hissine madem herşey şeffaf açık ve ortada, o zaman neden bir seyirci veya izleyici içeriye alınmaz hatta bu kişi hali hazırda vakıf üyesiyken.

    Cevapla
  19. 7 sene önce

    Yol iz bilmezlik bu. dernek,vakıf,sendika seçimleri delege sistemi ile yapılıyorsa da her zaman içeriye üye veya konuk alınabilir. Şeffaflık adına bu gereklidir. Acemilik veya kötü niyet hissi veriyor bana

    Cevapla
  20. Yahu içeri almadığınız kişi üç dönem yönetimde bulunmuş. Alın içeri söyleyeceği şey varsa söylesin.Korkunuz nedir?

    Cevapla
  21. 7 sene önce

    Buna baskın seçim derler. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali olmuş. Bende vakıf üyesiyim ve genel kuruldan haberim yok. Sosyal konulara sitenizde yer verdiğiniz için teşekkürler.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Vakif 2 senede bir Nisan ayinda olagan genel kurul yapar.Ayin basinda delege secimleri vardi.Seni arayip mi bilgilendirecek.Bu alinmayan arkadas delege degil.

      Cevapla
      • 7 sene önce

        Anonim merhaba
        Tam asker olmuşsun bravo.
        Yakında rütbe alırsın.

        Cevapla
        • 7 sene önce

          Hic bisi bilmeden burada yorum yapiyorsunuz ya.Kimin asker oldugu belli

          Cevapla
          • 7 sene önce

            Fıkra bu ya.
            Uçak seyir halindeyken kabin amiri bir anos yapar. Uçakta gebe bir bayanın doğumunun gerçekleşmek üzere olduğunu ve yolcular içinde doktor veya ebe hemşire var ise elini kaldırmasını ister. Uçak içinde bir kaç tane el kalkar ve kabin amiri doğumu gerçekleştirmek üzere birini arkaya davet eder. Doğum başarılı bir şekilde gerçekleşir.
            Ama kabin amiri biraz sonra bir anos daha yapar. Uçağın elektrik sisteminde bir arıza çıktığını ve yolcuların arasında elektrik mühendisi veya elektrik teknisyeni olanların elini kaldırmasını ister. Uçak içinde bir kaç tane el kalkar ve kabin amiri arızayı gidermek üzere birini seçer ve davet eder. Elektrik arızası başarılı bir şekilde giderilir.
            Uçak tam inişe geçtiği sırada iniş takımlarında bir mekanik sıkışma olur ve açılmaz. Kabin amiri tekrar bir anos yapar ve durumu izah eder. Bu sefer yolcuların içinde makina mühendisi veya mekanik teknisyeni olanların el kaldırmasını söyler. Yine kalkan ellerin arasından birini seçer ve seçtiği kişi problemi çözer ve uçak sağ salim yere iner. Kabin amiri uçağın kapısında yolcuları tek tek uğurlar en sonda kalan bir kişiye sorar? “Afedersiniz efendim sizin mesleğiniz nedir acaba merak ettim zira benim her anonsuma el kaldırdınız” der.
            Kişide cevap verir Anonim…

            Cevapla
      • 7 sene önce

        Delege olmadığını dilekçesinden zaten görüyoruz, genel kurulun Nisan ayının hangi gününde yapılacağını yazı tura atarakmı öğreneceğiz, bende üyeyim, her ay param kesiliyor, hangi gün olduğunu delege olmasamda üye olduğum için bilmeliyim, kimden ve neden kaçılıyor? Vakfın Web sitesini inceledim, sitede bile bahsi geçmiyor, üyelerden saklanıyor, üyeler içeri alınmıyor ! O zaman genel kurulu kendi aralarında yapsınlar, bize ne gerek var? Zaten delegeler de yönetimin tespit ettiği kişilerdir eminim.tüzük değişikliği yapılıyor her genel kurulda.bu seferki tüzük değişiklik delegelere de dağıtılmamış delege arkadaşlardan öğrendim.her zaman dağıtılan tüzük bu sefer niye dağıtılmıyor?bunun cevabını kim verecek?merak ediyorum.bu sefer hangi madde geçecek ???? Herkes bihaber her şeyden.vakfımıza sahip çıkmanın zamanı ne zaman ?

        Cevapla