Uzaya Gidecek Üçüncü Türk Olacak. Ahmet Temel, Virgin Galactic ile Uzaya Gitmeye Hazırlanıyor

Uzaya Gidecek Üçüncü Türk Olacak. Ahmet Temel, Virgin Galactic ile Uzaya Gitmeye Hazırlanıyor

Ahmet Temel, bir gayrimenkul danışmanı olarak Beylikdüzü’nde uluslararası bir emlak firmasında çalışıyor ve dünya çapındaki satış kotasını aşarak “uzaya gitme” ödülü kazandı. Temel, Virgin Galactic firmasıyla uzaya gitmeye hazırlanan üçüncü Türk olarak eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Temel, uluslararası bir emlak firmasının Beylikdüzü’ndeki ofisinde çalışan 41 yaşında bir gayrimenkul danışmanı olarak, firmanın dünya çapında koyduğu satış kotasını aşarak dünya birincisi oldu. Bu başarısı sayesinde “uzaya gitme” ödülünü kazandı.

Virgin Galactic firmasıyla uzaya gitmek için hazırlıklarına başlayan Temel, uzaktan eğitim programını başarıyla tamamladı. Önümüzdeki günlerde Amerika’ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak olan Temel, bu sürecin ardından yıl sonunda uzaya gidecek.

Ahmet Temel, Haziran ayında Amerika’ya giderek yüz yüze eğitimlere katılacak ve testleri geçtikten sonra yıl sonunda uzay gezisine katılan ilk Türkler arasında yer alacak. Uzay yolculuğu hakkında konuşan Temel, “Şu anda Virgin Galactic firmasında uzayla ilgili eğitim alıyoruz. Önümüzdeki bir yıl içinde uzaya çıkıp dünyayı izlemeyi hayal ediyoruz” diye belirtti.

Temel, bu özel uzay programı sayesinde uzay seyahatine ilgi duyan diğer insanlar gibi eğitim alarak hazırlıklarını sürdürecek. Haziran ayındaki yüz yüze eğitimleri tamamladıktan sonra uzaya gitme planlarına odaklanacak ve bu yılın sonuna kadar uzay takvimine eklenmeyi umuyor.

Ahmet Temel, Türkiye’den bir emlakçı olarak ilk kez uzaya çıkacak kişi olmasıyla ilgili duygularını dile getirdi. Türkiye’de emlakçılar ve galericiler ile ilgili kötü bir algı olduğunu belirten Temel, bu başarı sayesinde bu algıyı değiştirdiklerini ve aynı zamanda uzaya gitme hayallerini gerçekleştiren kişi olmanın kendisine gurur verdiğini ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 2 hafta önce

    Bir sen eksiktin…

    Cevapla