featured

ÜRETİMDE SINIRI AŞTI

8 ülkede 16 havalimanında yiyecek-içecek hizmeti veren TAV Havalimanları’nın iştiraki BTA, İstanbul’dan sonra ikinci üretim tesisini Dubai’de açıyor. Kendi markaları dışında dünyanın önde gelen restoranlarının da unlu mamullerini üreten BTA, 5 yılda iki kat büyüme hedefliyor. Bünyesinde 18 marka ve 318 restoran ile hizmet veren BTA, bu markalar için de franchise sistemi başlatacak. Şirketin hedefi 600 restorana ulaşmak.

BTA’nın davetlisi olarak gittiğimiz Hırvatistan’da yeni yatırımlarını ve gelecek planlarını anlatan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, şu değerlendirmeyi yaptı: “Geçtiğimiz günlerde Zagreb Havalimanı’nda 11 noktada markalarımıza ait restoranları açtık. Yılın ikinci yarısında da Umman, Maskat Havalimanı’nda operasyona başlayacak. BTA olarak yiyecek-içecek hizmetleri, üretim, tedarik-dağıtım ve otel işletmeciliği olmak üzere 4 ana faaliyet alanımız var. Sahip olduğumuz bilgi birikimiyle, kısa sürede dünyanın her yerinde yiyecek-içecek operasyonlarında tercih edilen bir marka haline geldik. Son olarak Zagreb ve Maskat havalimanlarında işletmeci olarak seçildik. 17 yıllık tecrübeyle gittiğimiz her ülkeye uygun konsept geliştirebiliyoruz. Havalimanlarıyla girdiğimiz ülkelerde önemli bir potansiyel var; dolayısıyla markalarımızı şehir merkezlerine taşıyarak bu potansiyeli değerlendirmek istiyoruz.”
ORTA DOĞU PAZARI ÖNEMLİ

Yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Sadettin Cesur, şöyle konuştu: “İstanbul Kıraç’ta yer alan 23 bin metrekare alana sahip üretim tesisi Cakes&Bakes yıllık 7 milyon ürün kapasitesiyle, BTA markalarının yanı sıra kahve ve fast-food zincirlerine ürün tedarik ediyor. 2’nci üretim tesisimizi Dubai’de kurmak için planlarımızı yapıyoruz. Körfez Bölgesi’nde şu an Suudi Arabistan ve Umman’da faaliyetteyiz. Özellikle Suudi Arabistan’da ciddi bir büyüme potansiyelimiz bulunuyor. Medine’de havalimanının ardından şehir merkezinde açtığımız işletmemizle önemli bir iş hacmine ulaştık. İstanbul’daki büyüklükte bir fabrika yatırımı yapacağız. Burada da dünyanın dev markalarına hizmet vermeyi planlıyoruz.”
CİROSU, 170 MİLYON EURO
BTA’nın 2016’yı yüzde 2 artışla 170 milyon Euro ciroyla kapattığını anlatan Sadettin Cesur, “Şu an yaklaşık 3 bin 500 çalışanımız var. Yeni operasyonların devreye girmesiyle birlikte 2017 sonunda çalışan sayımız 4 bine ulaşacak. BTA olarak, finansal büyüklüğümüz, yatırımlarımız ve operasyonlarımızla yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncuları arasına girdik. Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alıyoruz. Şirket aynı zamanda Hırvatistan’ın milli havayolu Croatia Airlines’ın uçak içi yiyecek-içecek hizmetlerini de sağlıyor. Tiflis ve Üsküp’te de bu hizmeti sunan BTA ilk kez bayrak taşıyıcı bir havayoluna hizmet vermeye başladı” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir