featured

Ünlü Playboy’un Tavşan Jeti

1960’ların Sonunda, *Hugh Hefner, magazin imparatorluğunun  en iyi zamanını yaşadı.
Her ay Playboy dergisi okuyan  ABD ‘lı kolejli erkeklerin yaklaşık dörtte biri sayesinde zirveye çıkmıştı. Savurgan bir dergi yayıncısı başka ne isteyebilirdi ki? Kendi özel dev uçağında elit bir yaşamı vardı. Big Bunny(koca tavşan)  adındaki  DC-9 Jet uçağı hayalindeki partiler içindi ve 5.500.000 Milyon $ yatırmıştı. Uçakta, ipek ve  kürklü bir yatak ve muhteşem geceler için disko mevcuttu.
Sıradan bir jet değildi, misafirler havaalanı pistinde  hostesler tarafından karşılanırdı. Kızlar, Continental Airlines’da  eğitim görmüş, Chicago ve  Los Angeles Playboy klüplerinde çalışmış, tavşan kılığında şaşırtıcı tiplerdi. Özel tasarlanmış siyah suni deriden mini üniformaları vardı. Tabii tavşan kulaklar ve kuyruklar da aksesuar olarak takılıyor, siyah çizme ile birlikte Playboy logolu beyaz eşarplar kullanıyorlardı. Şimdi anneniz gibi duran Bond kızları gibiydiler. Seri üretilen uçak yemekleri yerine, 38 kişilik masada Istakoz ve Rozbif ikram ediliyordu.

Uçakta bir sinema ve bar vardı. Parti son hız devam ederken, gece vakti  kanat uçlarında ışıklandırılmış tavşan  figürleri görülüyordu. Federal Hükümetten
aldığı özel izin ile uçağı diğer jetlerden ayıran siyah renge boyanmıştı.
6 Yıl boyunca Big Bunny uçağı, yayıncıyı Los Angeles ve  Şikago’daki evlerinden dünyanın her yerine tatillerinde taşıdı. Barbi Benton adındaki kız arkadaşı ve arkadaşları ile Almanya, İspanya, Kenya ve İtalya’yı gezdi. Uçağından “büyük bir oyuncak” olarak bahseder, Elvis Presley’in konserlerine gitmesi için, bazen de aktör Yul Brynner’a uçağını verirdi.
Bu uçak sadece ünlüler için değildi. Vietnam savaşı sırasında, 40 yetim bebeğin onları evlat edinen annelerine taşınması için de kullanıldı.
Düşünmeden para harcayan Hefner bir zamanlar Los Angeles’daki konağında yaşadı. Siyah jet 1975’lere kadar havadaydı. Sonra Venezuela Havayolları’na satıldı ve 2004’e kadar  Aeromexico Havayolu tarafından ticari amaçla kullanıldı.  Şimdi diyor ki “eğer biri bana uçağı özleyip özlemediğimi sorarsa, cevabım sadece uçtuğumda” olur.
 
*ABD’li iş adamı. 1953 senesinde kurduğu Playboy dergisinin halen sahibidir. 1944-1946 yılları arası Amerikan ordusunda askeri bir gazetede yazar olarak görev yaptı. Jayne Mansfield’ın çıplak çekim fotoğraflarının Playboy dergisinin bir sayısında yer almasından ve müstehcen edebiyat yaparak satmaktan tutuklandı.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir