featured

ÜNLÜ HAVAYOLU İNSAFA GELİR Mİ ?

Emirates yolcusuna, fark ödemeden, içinde çocuk çamaşırları olan ikinci bir çantayla uçamayacağını bildirdi. Halbuki 68 yaşındaki Brenda Johnson bir İngiliz yardım kurulundaydı ve Afrika’daki yetimhaneye ihtiyaç sahibi çocuklar için yardım götürmeyi planlamıştı. Tam 800 Sterlin talep ettiler. Yani, Arsenal futbol takımına sponsorluk yapan zengin hava yolu şirketi “fazla bagaj” ücret talep etti.
B.Johnson Zambia’daki uzak bir köye, yetimhanedeki ağır engelli çocuklar için, Mayıs ayında 5.000 mil yol katedecek.
Gunners yıldızlarının ismini taşıyan Emirates, bir tarafta haftada 165.000 £ alan Şili’li futbolcu Alexis Sanchez gibi yıldızlar ve haftada 140.000 pound’ı cebinde taşıyan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil ile iş birliğinde, diğer yandan içinde çocuk çamaşırları bulunan çantadan yüksek ücret talep ediyor.
Brenda, çantanın yetim çocuklar için bağışlarla dolu olduğunu söylediğinde, Dubai havayolu yardımı reddetti.
Brenda ne taşıyordu?
2 Ay boyunca Afrika’da kalacak olan yardım gönüllüsü yanına az bir kıyafet ve çocuk eşyaları ile dolu bir bavul alacaktı.
Havayolu, standart 30 kg bagaj hakkı tanıyor ama yetimhanenin ihtiyacı olan iç çamaşırlarıyla dolu ek bavul, ekstra 20 kilo geliyor. Ağırlık sınırını ihlal etmesi durumunda, kilo başına £ 40’a mal olacağı söyleniyor ki bu da 800 dolar ekstra demek.
Afrika’da Ne Var?
Zambiya’daki yetimhanede yaşları 3 ile 14 arasında değişen engelli çocuklar yaşıyor. Doktorlar bu çocuklara uygun protez takıyorlar. Fizyoterapist olarak yardım etmek de Brenda’ya kalıyor. Bu amaçla ikinci kez ziyarete gidecek. Kilisenin çocuklar için topladığı eşyaları da götürmek zorunda.
Olay İngiliz bir gazeteye aksetti. Gazete Emirates ile temasa geçti. Şimdi ne olacağı merakla bekleniyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir