featured

ULUSLARARASI HAVAALANI YAKININDA İKİ PATLAMA

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki uluslararası havalimanı yakınındaki bir güvenlik noktasında belirli bir aralıkla iki patlama meydana geldi. Polis yetkilileri intihar bombacısının arabayla yaklaştığı kontrol noktasında gerçekleştirdiği saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Polis yetkilisi Muhammed Hüseyin, yaptığı açıklamada, Mogadişu uluslararası havalimanı yakınlarındaki güvenlik noktasındaki arama sırasında bir aracın infilak ettiğini belirtti. 3 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralı olduğu aktarılırken kontrol noktasına yaklaşan arabanın patlayıcı yüklü olduğu kaydedildi.


Belirli bir sürenin geçmesinin ardından aynı noktada ikinci bir patlamanın yanı sıra çatışma seslerinin duyulduğu kaydedildi.
MİSYON BİNALARINA YAKIN NOKTADA MEYDANA GELDİ
Afrika Birliği Barışı Koruma Misyonu ve BM karargahının yanı sıra genel olarak yabancı misyonerlerin kaldığı Peace (Barış) Oteli’ne yakın bir noktada meydana gelen patlamanın çevredeki birçok binada hasara yol açtığını söyledi.


 
EL ŞEBAB ÜSTLENDİ
Saldırının üzerinden yaklaşık bir saat geçmesinin ardından El Kaide bağlantılı terör örgütü El Şebab’ın saldırıyı üstlendiği açıklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir