Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı sayımızı 61’e çıkaracağız”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053 hedefleri doğrultusunda mevcut 57 aktif havalimanını 61’e çıkarmayı planladıklarını belirtti.

Türk Hava Yolları Türk ekonomisine 56 milyar dolar kazandırdı

Uraloğlu, Türk Hava Yolları’nın Türk ekonomisine sağladığı katkının 56 milyar dolar olduğunu açıkladı ve bu rakamın 144 milyar dolara ulaşması için hedef koyduklarını ifade etti.

131 ülkede 346 noktaya uçuş gerçekleştiriyoruz

Türk Hava Yolları’nın 131 ülkede 346 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini vurgulayan Uraloğlu, Türk Hava Yolları, Airbus ve Rolls-Royce arasında iş birliği ile yeni projelere imza atacaklarını belirtti.

Türk Hava Yolları – Airbus – Rolls-Royce arasında iş birliği

Airbus ve Rolls-Royce iş birliği ile hayata geçirilecek olan Stratejik Türkiye Gelişmiş Programı’nın lansmanı Türk Hava Yolları Genel Yönetim Merkezi’nde yapıldı. Programa, çeşitli üst düzey yöneticilerin yanı sıra bakanlar ve Türk Hava Yolları yetkilileri katıldı. Yapılan ortaklık doğrultusunda Türk Hava Yolları’nın büyüme hedeflerinin desteklenmesi ve Türk havacılık endüstrisinin güçlenmesi amaçlanıyor.

“Ülkemizin havacılık alanındaki üretiminin artırılması konusunda mutabık kalındı”

Uraloğlu, Türk Hava Yolları’nın Airbus ve Rolls-Royce ile imzaladığı anlaşmalarla Türkiye’nin havacılık alanındaki üretimini artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Bu anlaşmaların Türkiye’nin havacılık endüstrisinin güçlenmesine katkı sağlayacağını belirtti.

“İstanbul Havalimanı 2023’te uçuş sayısı bakımından Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu”

Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın 2023’te uçuş sayısı bakımından Avrupa’nın en yoğun havalimanı olduğunu ve Türk Hava Yolları’nın bu başarıda önemli bir rol oynadığını ifade etti.

“Türkiye kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacak”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin haberleşme alanında da büyük adımlar attığını ve TÜRKSAT 6A’nın uzaya fırlatılacağını belirtti. Bu sayede Türkiye’nin kendi haberleşme uydusunu üretebilen 11 ülkeden biri olacağını açıkladı.

“Ülkemizi çok daha güçlü ekonomik büyüklüklere taşıyacağız”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Hava Yolları’nın başarısını ve Türkiye’nin ekonomik hedeflerini vurgulayarak, havacılık sektöründeki iş birliklerinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir