featured

Ukrayna vatandaşlarını tahliye etmek için Afganistan’a askeri uçak yolladı

Ukrayna, terör örgütü Taliban güçlerinin ülke yönetimine el koymasının ardından, Afganistan’daki vatandaşlarının tahliyesi için askeri uçak yolladı.

Ukrayna’nın, terör örgütü Taliban’ın kontrolüne geçen Afganistan’a vatandaşlarının tahliyesi için askeri uçak yolladığı bildirildi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın, 16 Ağustos’ta Afganistan’dan 8’i Ukraynalı, 80 kişiyi uçakla tahliye ettiklerini açıklamasının ardından, tahliyelere ilişkin yeni gelişmeler kaydedildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Interfax Ukrayna’ya konuşarak, 150 Ukraynalının ülkeden tahliye edilmek istendiğini duyurdu. Nikolenko, konuya ilişkin iki plan üzerinde durduklarını belirterek, “Halihazırda Kabil Havalimanı’nda olan uçakla tahliye veya bugün Kıyiv’den giden Savunma Bakanlığının uçağıyla tahliye.” dedi.

TAHLİYE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sözcü Nikolenko, vatandaşların havalimanına geçebilmesi için güvenli koridor, uçağa güvenli şekilde bindirilmesi ve havalimanından ayrılma izni konularını çözdükten sonra tahliyenin başlayacağını bildirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir