featured

UIA, Kiev’den Azerbaycan’a direkt uçuşlara yeniden başlıyor

Ukrayna Havayolları (UIA), 30 Aralık’tan itibaren Kiev’den Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye direkt düzenli uçuşların yeniden başladığını duyurdu ve bilet satışlarına başladı.

UIA, şu ana kadar bu rotada hizmet veren tek havayolu şirketidir.

Uçuşlar Çarşamba ve Pazar günleri Kiev’den, Pazartesi ve Perşembe günleri Bakü’den olmak üzere karşılıklı olarak haftada iki kez gerçekleştirilecek.

Daha önce UIA, 2020 sonbaharında ortaya çıkan ve uçuş güvenliğini potansiyel olarak etkileyebilecek olan Dağlık Karabağ’daki ihtilaf nedeniyle Bakü’ye doğrudan uçuşları askıya almıştı. Sonrasında da Azerbaycan makamları, COVID-19 salgını nedeniyle karantina önlemlerinden ötürü uçuşların yeniden açılmasını sınırlaımştı.

Kiev-Bakü-Kiev uçuşlarında el bagajı

UIA, ülke yetkililerinin kararı ile Azerbaycan’a ve Azerbaycan’dan yapılan uçuşlarda kabinde el bagajı taşınmasını sınırladı.

Biniş ve inişi hızlandırmak için, yolcular kabine yalnızca bir eşya taşıyabilir – küçük bir çanta, dizüstü bilgisayar, tablet veya bebek çantası. Ürün boyutları 40x30x10 cm, ağırlığı 5 kg’ı geçmemelidir. Üstünde olan bagajların kabinde taşınmasına müsaade edilmeyecek.

Azerbaycan’a girerken karantina önlemleri

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının konsolosluk hizmetine göre, Azerbaycan’a giriş izni yalnızca oturma izni olan yabancıların veya ülke hükümetine bağlı Operasyonel Karargahın ayrı bir kararı ile izin verilen yabancılar için mümkündür.

Uçağa binmeden önce, yolcunun son 48 saatte alınmış bir koronavirüs negatif test sonucunu sunması gerekmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir