featured

UDHB Uçuşa Geçti: 33 milyarlık Yatırım!

Bakan Arslan, 2003-2017 arasında havayolu sektörüne 33.3 milyar yatırım yapıldığını, İstanbul Yeni Havalimanı, Çukurova ile Rize-Artvin Havalimanı’nda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bir milletvekilinin kendisine yönelttiği soru önergesine yanıt verdi. Kendisine yöneltilen, son 15 yılda temeli atılan ve faaliyete geçen havaalanlarına ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Arslan, baz istasyonlarının insan sağlığına verdiği zararın önlenmesine yönelik yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi verdi. 2003-2017 yılları arasında Havayolu Sektörüne, Kamu-Özel-İşbirliğiyle gerçekleştirilen projeler de dahil olmak üzere toplam 33,3 milyar TL yatırım harcaması yapılmak suretiyle, yeni inşa edilen ve ilave yatırımlarla standartları yükseltilerek yeniden aktif hale getirilen havalimanlarının da devreye girmesiyle hali hazırda toplam 55 adet havalimanının sivil hava trafiğine açık olduğunu belirten Arslan “Bunlara ilaveten, inşasına başlanan İstanbul Yeni Havalimanı, Çukurova Havalimanı ile Rize-Artvin Havalimanı’nın yapımları devam etmektedir” dedi.
DENETİMLER YAPILIYOR  
Baz istasyonlarının yaşamsal alana güvenlik mesafesi 10 ila 15 metre arasında olduğunu belirten Bakan Arslan şu bilgileri paylaştı: “Bu konuda ülke genelinde gerekli denetimlerin yapılıyor ve tedbirler alınıyor. Mobil telefon hizmetleri bir kamu hizmetidir. Bu hizmet, kamu adına, kamunun gözetim ve denetimi altında işletmeciler tarafından yerine getirilmekte olup baz istasyonları da bu hizmetin olmazsa olmaz unsurlarındandır. Baz istasyonları kurulmadan bu hizmetin verilebilmesi mümkün değildir.”
Ar-Ge Fonu’na 1 milyar 358 milyon lira
Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarına verilen desteklerle ilgili de bilgi veren Arslan  “Ar-Ge Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Yönetmelik’in yürürlüğe girdiği tarihten sonra Bakanlığımız tarafından Ar-Ge Fonu’na 2015-2017 arasında 1 milyar 358 milyon 319 bin TL aktarıldı. Ar-Ge destekleri kapsamında TÜRKSAT 6A’ya ise 243 milyon 839 bin TL kaynak aktardık. ULAK Projesi ile 5G Projesi’ne para aktarımı yapılmadı” dedi.
14 yılda inşa edilen havalimanları
– Hatay Havalimanı
– Şanlıurfa-GAP Havalimanı
– Amasya-Merzifon Havalimanı
– Gazipaşa Alanya Havalimanı
– Çanakkale Gökçeada Havalimanı
– Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı
– Aydın-Çıldır Havalimanı
– Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı
– Zafer Havalimanı
– Bingöl Havalimanı
– Şırnak-Şerafettin Elçi Havalimanı
– Kastamonu Havalimanı
– Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı
– Ordu-Giresun Havalimanı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir