featured

Uçuş görevlilerine saldıran yandı! 35 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya…

FAA tarafından bu yıl uygulamaya konulan sıfır tolerans politikası kapsamında uçuş görevlilerine saldıran ve müdahale eden düzinelerce yolcu (asi yolcu) 35.000 dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya.

Dört kişi, hava yolu ekipleriyle son uçuşlarda maske takmadıkları ve diğer güvenlik talimatlarına uymadıkları nedeniyle yaklaşık 70.000 ABD Doları tutarında sivil para cezasıyla karşı karşıya.

FAA’nın Şubat ayından bu yana havayollarından 1.300’den fazla asi yolcu raporu aldığını söyledi. FAA, geçtiğimiz on yılda toplam 1.300 yolcuya yaptırım uyguladığını söyledi.

FAA yöneticisi Stephen Dickson, 3 Mayıs’ta Twitter’da “Uçuş ekibine ve güvenlik görevlerinin yerine getirilmesine müdahale edilmesine müsamaha göstermeyeceğiz” dedi.

Şu anda para cezası ile karşı karşıya olan yolculardan hiçbiri FAA tarafından tespit edilmedi. Bu yıl 35.000 dolara kadar para cezası ve olası hapis cezası ile uçuş görevlilerine müdahale etmek veya onlara saldırmak için sıfır tolerans politikası uygulanmaya başlandı.

©AirlineHaber

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir