featured

UÇAKTA AYRIMCILIK YAPILDI İDDİASI

Sihlerdeki tanrı anlayışı, Hinduların çok tanrılı anlayışının aksine, İslam’daki tanrının birliği inancına benziyor. Reenkarnasyon, karma gibi yönlerden ise Hunduizme benziyor. Her yerde bulunan tek tanrıya, peygamber gibi gördükleri 10 guru’ya, kutsal kitapları ‘Sahib’e inanmak inançları açısından farz.
Türbanlı bir Sih kadın, Kanada Vancouver’dan Londra’ya British Airways  ile yaptığı uçuşta, kendisine su servisi yapılmadığını ve diğer yolculara yiyecek servisi başladığında, kendisine verilmediğini iddia etti.
Pencap Eyaletine ait TV kanalında açıklamalar yapan kadın, havayolunu şikayet etti.
Uçuşun ikinci kısmında, Heathrow’dan Hindistan Yeni Delhi’ye yapılan uçuşta ise hiçbir sorun yaşamadığını belirtti. British Airways’deki ayrımcılık konusunda çekilen videoyu havayollarına da gönderdi.
Adı Monica olan siyahi hostesin, kendisi ile ilgilenmediğini, çok susadığı halde su vermediğini, gece yapılan akşam yemeği servisinde hem yemek verilmediğini hem de vejeteryan olup olmadığının sorulmadığını tek tek anlattı. Hostesin, “olayı kişiselleştirmeyin, bazen unutulabiliyor” dediğini de ekledikten sonra, kendisine makarna verildiğini belirtti.
Ayırımcılık konusundaki duyarlılığı karşısında havayolunun kendisine dönüp dönmediği veya ne cevap verdiği henüz bilinmiyor.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir