featured

Uçakların yerden emniyetli bir şekilde kalkmasına yardımcı olan kritik kuş ekibi 

Liverpool Havaalanı’nda uçakların yerden güvenli bir şekilde kalkmasına yardımcı olan kritik ekip çalışmaları anlatıldı.

Uçakta otururken kuş çarpmasını tahmin edemezsiniz.
Pasaport, bavul ve biniş kartı hazır mı ? O zaman hepiniz tatil için hazırsınız.
Ancak siz duty free de alışveriş yaparken havalimanında arka sahnelerinde bir sürü şey oluyor.
Liverpool John Lennon havalimanında durum aynı ve bir kademe daha üstte.
Tabiki yolcuların genellikle gördüğü kişiler , pilotlar , hostesler , havalimanı personeli vb. Ancak radarlara takılmayan sevimli dostları korkutmak için de bir tim var .
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ bird
Kuş Kaçıranlar….
Gayri resmi olarak verilen bu isimden ziyade asli görevleri doğal yaşamı destekleyerek vahşi yaşam habitatlarının korunmasını sağlıyorlar .
Alan Duvvel İngiltere de kuş kontrol biriminde iki buçuk yıldır çalışıyor.
Uçağın kalkış ve inişlerinden önce tim gözlemleme yaparak emniyeti sağlamaya çalışıyor.
Kendilerine kuş katili bile diyenlerin olduğunu söyleyen çalışan aslında kuşları kontrol ettiklerini belirtti. Pis yüzeylerini düzenli olarak ta kule ile koordineli olarak kontrol ettiklerini belirten Alan, kuşların uçaklar için ne kadar tehlikeli olabileceğinin altınızı çizdi.
KUŞLAR NEDEN UÇAK İÇİN TEHLİKELİDİR?
En büyük tehlike elbetteki motor içine giren kuşlardan kaynaklanıyor. Motora girebilecek olası bir kuş tüm motorun çalışmaz bir hal almasını sağlayabilir. Dış nesnelere karşı çok hassastırlar. Kalkış anı iniş anından daha tehlikelidir. Çünkü motorların güçlü bir şekilde çalışması gerekir.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ kuştail
Alan, havalimanında kuşsuz bir ortam sağlamaya çalışarak emniyeti sağlamaya çalıştıklarını ve timlerinin bu iş için 24 saat çalıştığını sözlerine ekledi.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Bird strike 03
KUŞLARI KAÇIRMA YÖNTEMİ
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ IMG 2823
Hiç bir uçağın iniş veya kalkış yapmayacağı bir anda kuşlara zarar vermeyen bir sinyal tabancasıyla ateş etmek en çok kullanılan yöntemler arasında. Bunun yanı sıra laser yansıtma yöntemi ile de kuşlar kaçırılabiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir