featured

UÇAK YAKIT DESTEKLERİ UZATILIYOR

UÇAK YAKIT DESTEKLERİ UZATILIYOR
Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 günü değerlendirme toplantısında kültür ve turizm ilişkin de açıklamalarda bulundu.
İlgili bakanlarla birlikte gerçekleştirdiği toplantıda turistik uçak seferleri için sağlanan yakıt desteğinin yıl sonuna kadar uzatılacağını açıklayan Yıldırım, turizm sektörünün toparlanmaya başladığını söyledi.

TURİZMDE İŞLER TOPARLANIYOR
Hükümetin çalışmalarını değerlendiren Başbakan Yıldırım, turizme kötü başladıklarını ifade ederek, “Rusya ile ilişkilerimiz maalesef iyi değildi. Artık Rusya’yla, İsrail’le ilişkileri normalleştirdik. Şimdi inşallah diğer ülkeler Mısır’la, Suriye ile de kısa sürede ilişkileri normalleştirmek için Türkiye ciddi bir atağa geçti. Diğer ülkelerle de bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Turizmde işlerin yavaş yavaş toparlandığını belirten Yıldırım, “Türkiye bölgede herkesin umut bağladığı bir ülkedir. Türkiye’deki güven ve istikrar bozulursa dünyanın dengesi değişir. Bunun neye mal olacağını 15 Temmuz gecesi milletimiz yaşadı. Turizmde işler toparlanıyor. Sezonun en yüksek dönemindeyiz ve artış başladı. Hem dışarıdan gelişler, hem Ramazan ve Kurban Bayramları uzun olduğu için ciddi canlanma oldu.” dedi.
6 Haziran 2016 tarihinde yapılan Bakanlar Kurulu kararına göre, 200 ve daha fazla koltuk sayısına sahip charter uçaklardan belirli hava limanlarına her seferinde en az 150 yolcu getirenlere verilecek 6 bin dolarlık destek, yüzde 30 artırılmıştı. Uygulama, 1 Haziran – 31 Ağustos tarihleri arasında geçerliydi. (Turizmde Bu Sabah)
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir