featured

Uçak biletlerinde yaşanan fiyat artışına ilişkin “soruşturma” açıldı

Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, Cezayir-Fransa uçak biletlerinde yaşanan yüksek fiyat artışına ilişkin soruşturma açıldığını söyledi.

Başkent Cezayir’de Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ve Başbakan Bin Abdurrahman’ın katılımıyla yurt dışında görev yapan Cezayirli diplomatlarla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Cezayir’in Paris Büyükelçisi Anter Davud, yeni tip koranavirüs salgınının “Air Algerie” dahil olmak üzere birçok sektörü de olumsuz etkilediğinin farkında olduklarını ancak uçak biletlerinin aşırı şekilde pahalı olduğunu belirtti.

Bilet fiyatları 700-800 euro

700-800 avro civarında seyreden uçak biletlerinin Cezayirlilerin bütçesini aştığını söyleyen Davud vatandaşların ülkelerine dönmelerini engellediğini söyledi.

Fransa’da çalışan bir Cezayirlinin aylık gelirinin yaklaşık 2 bin euro olduğunu söyleyen Davud, “Dört kişilik bir aile toplamda 3 bin euroya ulaşan uçak biletlerini nasıl alabilir?” dedi.

Cezayirliler sosyal medyada bilet fiyatlarını protesto etti

Bilet fiyatlarını incelemek için bir komisyon kurulduğunuda aktaran Başbakan Bin Abdurrahman, soruşturmanın sonuçlanmasının ardından bilet fiyatlarında değişikliğe gidileceğini söyledi.

Cezayirliler bir süredir sosyal medya platformlarında, Cezayir-Fransa uçak biletlerinde yaşanan fahiş fiyat artışı nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti dile getiren paylaşımlarda bulunuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir