featured

Uçağın Yakıt Faturasını Ödetecekler

Kanadalı bir adam 17.450$ ödemek zorunda kalabilir. Charalabos Nassios isimli yolcu geçen yaz sarhoş olduktan sonra agresif davranışları nedeniyle Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait 2 F-15 eşliğinde uçağın dönmesine sebebiyet vermişti.
CTV News’in bildirdiğine göre, 40 yaşındaki adama 18 Nisan’ da mahkumiyet kararı verilecek ve savcılar Nassios’dan tazminat talep edecekler. Ayrıca 3 yıl gözaltına alınması da  istenecek.
Uçak yakıtı, iniş ücreti Sunwing Havayolu çalışanları mazla mesai ücreti  ile 170 yolcunun otel masrafı  yaklaşık 18,000$
Olay 6 temmuz 2017’de yaşanmış, Sunwing uçağı Küba’ya gitmek üzere Montreal Pierre Trudeau Uluslararası Havalimanı’ndan kalktıktan sonra, Nassios kabinde tehditler savurmaya başlamıştı.
Yolcuların güvenliği açısından, uçuş ekibi dönme kararı aldı ve kalkıştan kısa bir süre sonra uçak geri döndü.
Havayolu ayrıca yardım almak için FAA ile iletişime geçti. Uçağa havaalanına kadar 2 ABD Hava Kuvvetleri jeti eşlik etti. Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD) sözcüsü Newsweek’e verdiği demeçte , “bir tehdidin güvenilir olduğu tespit edilirse, FAA eskort verir ama bu yaygın bir olay değil.” dedi.
Avukatı masrafları kaldırmak için uğraşırken, Nassio iflas başvurusunda bulundu ve “Adsız Alkolikler” gurubuna girdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir