featured

Uçağın Evrak Eksiği Yolcuları Mağdur Etti!

Kayseri Stuttgart seferini yapacak olan uçak 3 gün evrak eksiği olduğu gerekçesi ile kalkamadı. Yolcular üç gün boyunca havalimanı ve otelde uçağın kalkmasını bekledi.

KAYSERİ’den Almanya’nın Stuttgart kentine gitmek üzere Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece Erkilet Havaalanı’na gelen yolcular, uçaklarının bir evrak eksiği olduğu gerekçesiyle kalkışına izin verilmeyince 3 gün havaalanı ve otelde bekledi.
Havayolu şirketi tarafından bir otele yerleştirilen yolcular, uçağımn Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece saat 03.25’te kalkması gerektiğini, uçağa alınmalarından sonra bir sorun olduğu söylendi ve bizi uçaktan indirdiler, otele getirdiler. Bizim neden burada kaldığımızın, neden mağdur olduğumuzun gerçeği söylenmiyor. Üç gündür buradayız. Maddi ve manevi çok sıkıntı yaşadık?? dediler. Bir başka uçak yolcusu da, ??Almanya’daki işimize yetişemezsek, işten atılma olayımız söz konusu. Orada çocuklarımız, bizi karşılamak için 3 gündür havaalanında bekliyor” diye konuştu.
Yolcuların çoğunun yaşlı olduğunu ve birtakım hastalıklarının bulunduğunu belirten bir başka yolcu ise, şöyle devam etti: “Uçak kalkacak’ dediler ve bizi uçağa aldılar. Uçakta 3 saat bekledikten sonra bizi otele getirdiler. Otelde kaldık, sonra Salı günü 15.15’te uçağımızın kalkacağı söylendi ve bizi tekrar havaalanına götürdüler. Uçağın içinde yine 3 saat kaldık, ancak uçak kalkmadı. Bize Ankara’nın uçağın kalkışına izin vermediği söylendi. Tekrar uçaktan indik ve otele geldik. Bu sabah da uçağın saat 08.30’da kalkacağı söylendi, biz de havaalanına götürecek servisi bekledik ancak servis gelmedi. Burada çok mağdur olduk, yaşlımız var, hastamız var. Hep ihtiyar insanlar var. Bu şekilde mağdur olan 250’nin üzerinde yolcu var.”
Yaşlı bir kadın da, eşi ??Benim beyim de uçaktan ilk indirilişimizde rahatsız oldu. Orada bir gün akşama kadar yattık. Beyimi taksiyle hastaneye götürdük, tedavi oldu ve yine taksiyle havaalanına gittik. Benim beyim kalpten çok rahatsız. Burada niye beklediğimizi de kimse açıklamadı. Sadece ‘Ankara’dan evrak gelmedi?, dediler” diye konuştu.
BEKLEYİŞ SONA ERDİ
Yolcuların oteldeki bekleyişleri, bugün öğle saatlerine doğru havaalanından gelen telefonla son buldu ve yolcular servislerle havaalanına götürüldü. Hava yolu şirketinin evrakla ilgili sıkıntıyı giderdiği, bunun üzerine uçağın kalkışına izin verildiği ve uçağın havalandığı belirtildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 Yorum

  1. Bir adı yok mu bu ” Havayolu şirketi..” nin !! Haberi yazarken copy paste yapıp alıntı haber yazdığınızdan dolayı mı acaba ? Yoksa haberiniz olup gizleyeceğinizi düşünmüyorum .. Hangi şirket olduğu nasıl bilinmez ?? İlginç..

    Cevapla
    • Yazar 8 sene önce

      Maalesef şirket adı verilmemiş.Sanırım yabancı bir Charter şirketi olsa gerek. Belki de sigorta falan yaptırtmadan gelmiştir ve SHGM uçuş müsaadesi vermemiştir. Haber kaynağından aynen aldık

      Cevapla
  2. 8 sene önce

    rusya ile alakalı bir durum mu ki? biz rus firmasının uçağı ise uçuş izni vermemişizdir belki

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    resimdeki teyzenin bakışları baya etkiliyor insanı :)

    Cevapla
  4. 8 sene önce

    başka uçak vermemişler mi sefere

    Cevapla
  5. 8 sene önce

    yani önceden nasıl ayarlamamışlar yazık değilmi o bekleyenlere

    Cevapla
  6. 8 sene önce

    hangi şirket belirtilmemiş ama araştırdım birazda bulamadım

    Cevapla
  7. 8 sene önce

    Tamam cok guzel insanlar magdurda gazeteciyseniz haberciyseniz kulaktan dolma haber yapmayin. Bi bak bakalim DHMİ sitesinden hangi gunu hangi geceye baglayan zamanmis . Ondan sonra gel burada haber yap.

    Cevapla
    • 8 sene önce

      kardeşim senin aklın yerinde mi? İnsanlar mağdur olmuş 3 gün o uçağa binilmemiş gelmişsin tamam çok güzel diyorsun.

      Cevapla
    • 8 sene önce

      hahaha ne yazacaklardı yaşasın insanlar yine mağdur mu yazacaklardı :)

      Cevapla
    • 8 sene önce

      Hocam pardon ama teyzenin videosu da var internette ya teyze yalan söylüyor yada siz sonuçta bir tarafın dediği doğru omalı değil mi

      Cevapla