featured

Uber Araçları Yakında Uçuşta

Uber Elevate-Hava Taksi uçuş programı açıklamasına göre; Hindistan, Japonya, Avustralya, Brezilya ve Fransa pilot bölgeler olacak.
Uber, ulaşım teknolojilerini geliştirmekten vazgeçemeyerek, uçan taksi servisi için  çalışmalar yapıyor. Dikey olarak kalkış ve iniş yapabilen araç tasarımları yapan Uber, bu araçlarla hizmet ağını gökyüzünde sürdürecek.. Amaç; 2023 yılında tam olarak uçan taksi faaliyetine geçmek.
Uber’in yolcu taşımacılığını dahil edeceği 5 pilot ülke; Japonya, Fransa, Avustralya, Hindistan ve Brezilya olarak açıklandı.
Bu ülkelerin 2 milyon fazla nüfusa, geniş alana yayılmış şehir merkezlerine ve yakın havalimanlarına sahip şehirlerinde çalışmalar son sürat ilerliyor.
Havalimanlarının söz konusu şehir merkezlerine en fazla 1 saat kara yolculuğu mesafesinde olması gerekiyor.
Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Uber, seçtiği şehirlerin trafiklerini rahatlatmayı hedefliyor.
Uber Avustralya’da Melbourne ve Sydney; Fransa’da Paris; Hindistan’da Mumbai, Bangalore ve Delhi; Japonya’da Tokyo; Brezilya’da ise Rio de Janeiro ve Sao Paulo şehirlerindeki hazırlıklara başladı. Uber, Japonya’da halihazırda fazlasıyla ciddiye alınmaya başlanan uçan yolcu taşımacılığı konusunda hükümetin yaptığı çalışmalara dahil olup, 21 şirketle birlikte çalışacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir