featured

TÜRSAB VE THY ANLAŞMAYA VARDI

TÜRSAB Havayolu Bilet Satış Komitesi tarafından yürütülen görüşmeler neticesinde Acenteler tarafından kesilen biletler artık THY internet sitesi üzerinden görüntülenemeyecek.
Seyahat acentalarını sevindirecek anlaşma TÜRSAB web sitesinde şu bilgilerle aktarıldı:
Acentelerden Alınan Biletlerin THY Web Sitesinde Görüntülenmesi Hakkında
Sayın Üyelerimiz,
Bilindiği üzere Uçak biletini Acentelerden almış yolcular, THY nin kendi sitesine girip sorgulama yaptığında satın almış olduğu bilete ait, THY tarafından Acentasına kesilmiş olan e-bilet faturasını görüntüleyebilmekteydi. Bu uygulamanın biletini THY den doğrudan almış olan yolcular için bir sakıncası olmasa da, Acentaların doğal olarak net uçuş fiyatı üzerine SC ekledikleri için yolcularla problemler oluşmasına neden olmakla birlikte, yolcular tarafında hem bu biletler hem de acentasından aldıkları faturalar ayrı ayrı gider olarak gösterilerek kanuni usulsüzlükler oluşabilmekteydi.
TÜRSAB Havayolu Bilet Satış Komitesi tarafından yürütülen çalışmalar ve görüşmeler neticesinde Acenteler tarafından kesilen biletlerin THY internet sitesi üzerinden görüntülenememesi talebimiz, THY ilgili birimler tarafından değerlendirerek, sorgu ekranının kaldırılması kararlaştırılmış olup 01 Mart 2017 tarihi itibariyle uygulamaya geçirilmiştir.
Üyelerimize önemle duyurulur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir