featured

Türklere en kolay vize veren ülkeler belli oldu.

Medya takip sistemi Interpress’in konuyla ilgili yapmış olduğu araştırmaya göre, Türk vatandaşlarının 100’den fazla ülkeye vize almadan ya da kapıda vize alarak kolaylıkla giriş yapabildikleri belirlendi. Türkler, Avrupa’da 12, Amerika kıtasında 31, Asya’da 32, Afrika kıtasında 20 ve Okyanusya kıtasında ise 7 ülkeye vize almadan yada kapıda vize alarak girebiliyor.

En son ABD ile yaşanan kriz nedeniyle Türk vatandaşlarının daha çok vizesiz seyahat etme imkanının olduğu Güney ve Orta Amerika ülkelerini tercih ettiği belirlendi. Avrupa kıtasında ise bir çok ülke için mutlaka Schengen vizesi alınması gerektiği için Schengen bölgesi dışında kalan yerler tercih edilme sebebi oluyor. Özellikle Balkanlar’da yer alan birçok ülkeye hem vize gerekmiyor, hem de  daha ucuz uçak bileti bulma imkanı olduğu için ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Amerika vize işlemlerini önce durdurup sonrasında sınırlı bir şekilde serbest bırakırken, Almanya’nın da işlemleri yavaşlattığı günümüzde Türkiye’ye en zor vize veren ülkenin ise Türkmenistan olduğu ortaya çıktı. Öte yandan Türkiye’ye vize uygulayan ülkeler içinde Türk vatandaşlarına en kolay vize veren 10 ülke ise Dubai, Rusya, Vietnam, Özbekistan, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Hindistan, Pakistan, Meksika ve İsrail olarak tespit edildi. (Turizm Avrupa)
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir