featured

Türkiye’den yeni F-16 adımı! Harekete geçildi

 

ABD’nin olumlu sinyaller verdiği F-16 ile ilgili Türkiye’den yeni hamle geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın önümüzdeki günlerde ABD’ye giderek kongre üyeleri ile F-16 satışını görüşeceği ifade edildi.

Türkiye ile ABD arasındaki F-16 tipi savaş uçaklarının satış anlaşması için peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye F-16 savaş uçaklarının satılması konusunda Kongre’ye tavsiye mektubu gönderdi.

KONGREYE MEKTUP GÖNDERİLDİ

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye’ye potansiyel F-16 savaş uçağı satışının ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarıyla uyumlu olacağını ve aynı zamanda NATO’nun uzun vadeli birliğine hizmet edeceğine inandığını belirtildi.

TÜRKİYE’DEN F-16 ADIMI

Türkiye, ABD’nin bu hamlesi sonrası görüşmelere başlamak için harekete geçti. Mevcut uçakların modernizasyonu için ve yeni nesil uçakların satışı için pazarlıklar yapılırken Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’ın önümüzdeki günlerde ABD’ye gitmesi bekleniyor. İbrahim Kalın, Kongre üyeleri ile F-16 satışını görüşecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir