featured

Türkiye, İsrail'e yangın söndürme uçağı gönderdi

İsrail dünden bu yana Kudüs dahil 13 noktada alevlere teslim oldu… Çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılırken, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin İsrail’e yangın söndürme aracı gönderdiğini duyurdu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin 13 noktasında çıkan yangınları söndürmek için Türkiye, Rusya, Yunanistan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İtalya başbakanlarından yardım istedi. Türkiye yangın söndürme uçağı göndererek söndürme çalışmalarına katılıyor. Yardım istenen ülkelerden 10 yangın söndürme uçağı gönderildi. Hayfa kenti sakinlerinin şehri boşaltması istendi. Acil durum çalışanları şehirdeki yaşlı ve engellilerin tahliyesi için çalışıyor.
İsrail’de ve işgal altındaki Filistin bölgelerinde Çarşamba’dan bu yana Kudüs dâhil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. Devam eden orman yangınları nedeniyle 36 İsrailli hastanelere sevk edildi.
Yangın sebebiyle bir çok ev hasar gördü. Kudüs ve Tel Aviv’i birbirine bağlayan 1 numaralı otoyolun çevresinde patlamalar meydana geldi. İki kent arasındaki karayolu yangınlar nedeniyle geçici olarak kapatıldı. İşgal altındaki Batı Şeria’daki Talmon Yahudi yerleşim bölgesi ve çevresinde de yangınlar var.
İsrail İç Güvenliği Bakanı Gilad Erdan Ordu Radyosu’na verdiği demeçte yangınların yarısının kundaklama sonucunda olduğu ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da kundaklama ihtimali olduğunu söyledi.
Polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yangınların kasıtlı olarak başlatıldığına dair ellerinde henüz bir kanıt olmadığını ama şenlik ateşi yakan 4 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 sene önce

    İsraile yardım eli uzatanların elleri kırılsın inşallah milyonlarca çocukların ölümüne sebep olan kafirlere yardım olmaz

    Cevapla