featured

TÜRK HAVA YOLLARI'NDAN ÇALIŞANLARINA REST !

THY yönetimi, işçilerin maaşlarına zam yapılırsa personel azaltımına gidileceğini bildirdi
THY Yönetimi Hava-İş Sendikasına başvurarak “Ya işçi çıkaracağız, ya da 2017 yılı için ücretlere zam yapmayacağız” teklifinde bulundu.Hava-İş Sendikası bugün yaptığı yazılı açıklamayla, Türk Hava Yolları’nda çalışan üyelerine işten çıkarılmaya karşı 2017 yılı için maaş zammından feragat edilmesini düşündüklerini bildirdi.
Sendika, ücret zammından feragat ederek işten çıkarılmaları önlemeyi  düşündüklerini belirterek bu konuda bir anket düzenleneceğini ve çalışanların görüşleri alınarak kararın verileceğini bildirdi.Hava -İş Sendikası, Türk Hava Yolları’nda çalışan üyelerine yaptığı duyuruda şöyle denildi:
“ Bir süredir Türk Hava Yolları yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde malum olunduğu üzere THY’nin içinde bulunduğu kriz ortamı nedeniyle 2016 yılında ciddi bir zarar oluştuğu görülmüş olup 2017 yılının da şirket için zorlu geçmesi beklenmektedir.
Tarafımıza 25 dar gövde ve 7 geniş gövde uçağın hangarlara çekildiği bildirilmiştir. Ekip planlamanın hesaplarına göre ortalama bir dar gövde uçakta 24 Kabin memuru ve 12 pilot, geniş gövde uçakta ise (330/340 uçaklarında) 60 kabin memuru ve 20 pilot çalışmaktadır.
Buna göre 1000’den fazla kabin memurunun ve 500’e yakın pilotun işgücü fazlalığı oluştuğu bilgisi sendikamıza iletilmiştir. Bu kapsamda THY yönetimi ya toplu işçi çıkararak ya da ücretlere 2017 yılı için zam yapmayarak (sosyal yardım ve ücrete ilişkin tüm haklar dâhil) tasarruf  sağlamak teklifiyle sendikamıza başvurmuştur.
Bugün itibariyle suçlu veya sorumlu aramak gerçeklerle yüzleşmemize engel olmayacağı için gerçekçi olmak ve bu soruna bir tavır belirlemek zorundayız. Gerek ülkemizin ve THY’nin içinde bulunduğu sıkıntılı durum gerekse üyelerimizin iş güvenliği açısından bu teklifi düşüneceğimizi ancak nihai kararı vermeden önce üyelerimize yani sizlere danışacağımızı THY yöneticilerine ilettik. Zor bir tercih olduğunu ve her halükarda bir fedakârlıkta bulunacağımızı biliyoruz.
Ya bir grup arkadaşımızın işsiz kalmasını göze alacağız ve teklifi doğrudan reddedeceğiz ya da 2017 yılı için ücret artışlarından feragat edeceğiz.
Sendika olarak içinde bulunduğumuz durum göz önünde bulunduğunda toplu işçi çıkarmama garantisi alınması halinde ücret zammından feragat etmenin doğru olacağını düşünüyoruz.
Ancak bu karar hepimizi doğrudan ilgilendirdiği için anket yöntemiyle tüm üyelerimizin görüşlerini alarak bu görüş çerçevesinde karar vermenin uygun olacağını düşündük. Sizin de görüşünüzü ifade ederken hem üyelerimiz hem de THY ve ülkemiz için en doğrusunu gözeterek karar vereceğinize eminiz. Ümidimiz en yakın zamanda ülkemizin ve THY’nin bu sıkıntılı günleri geride bırakarak tekrar eski güzel günlerine dönmesidir.”(borsagundem)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 Yorum

  1. 7 sene önce

    Yer personeli veya kabin hiç farketmez sonuna kadar arkadaşlarımız için hareket etmeliyiz. Ben canı gönülden tüm Yer personelinin kabin ekibi arkadaşlarımız için doğru kararı vereceklerine inanıyorum. İst.Şefi

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Yer personeli kabin ekibi arkadaşlarımız için doğru lararı verecek ne demek? Yer ğersoneli anlete katılıp bizim zam almamızı mı oylayacak?

      Cevapla
  2. 7 sene önce

    İşci çıkaracağına hangarda bekleyen 2 adet uçak satsan bu kriz çözülür.2017 yılı uçak alımını ertelenebilir.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      thy’nin uçakları kiralık. kendi malı olanlar a340.. onlar da para etmez.

      Cevapla
  3. 7 sene önce

    Ne kadar çürümüş bir toplum olduk. Özgürlüğümüzü kendi ellerimizle yozlaşmış, en ufak etik değer taşımayan, kul hakkı yemekte beis görmeyen insanlara teslim ettik. Şimdi de şikayet ediyoruz. Neymiş ankette tc numarası isteniyormuş. Mecliste anayasa görüşmesinde koskoca adamlar korkularından renklerini belli etmek zorunda kalıyorlar. Bu toplum bu çürümüşlüğü hak ediyor.

    Cevapla
  4. 7 sene önce

    İşten çıkarma mı? zamdan vazgeçmek mi? bu soruya çok farklı cevaplar verilir.Burada niyet ve samimiyete bakmak lazım.Gerçekten niyet tasarrufsa ve bunu hep beraber yapıcaksak, sadece sendika üyelerinden değil, kapsam dışı diye adlandırılan yönetici olarak çalışanlardan da olması ve beraberlikten kuvvet doğar denilen deyimin gereği gibi davranmamız doğru olur.Yok sadece sendika üyelerinden tasarruf isteniyorsa, samimi davranış olacağını düşünmüyorum.Bizler hepimiz aynı gemideyiz, şunu da ilave etmek istiyorum; hepimiz maaşlı çalışıyoruz.En tepeden en aşağıdaki çalışanlar bir birimizden farklı değiliz.Güzide şirketimizin sahibi; millettir, vatandaşlardır.İnşallah; bu sıkıntıdan hep beraber düzlüğe çıkarız.Kapsam dışı ve sendika üyesi olaeak hep beraber taşın altına elimizi koyarız.

    Cevapla
  5. 7 sene önce

    zarara gelince aynı şirketiz. pas bilete ced bilete hediyelere gelince sizler tekniksiniz ao değilsiniz.yemezler.
    sanki kendi isteğimle teknik oldum. ben işe girdiğimde thy ao personeliydim sonra teknik olunca bize hiçbir hakkınız kaybolmayacak dendi.
    sonuç ortada.

    Cevapla
  6. 7 sene önce

    Sefa abi sizden bu konuyla ilgili bir yazı bekliyoruz.

    Cevapla
  7. 7 sene önce

    Malum haber sitesinde bir yazar var. Çetin isimli. Onun yazısını okumuşsunuzdur umarım. En düşük maaşı almayı sürdürmek bile sıfır gelirli olmaktan daha iyi yazmış. Bu nasıl bir makaledir. Bu kavgada bile söylenmez.

    Cevapla
  8. 7 sene önce

    Baştan sona yanlış. Rest çekmiyorlar blöf yapıyorlar. Çıkarsın bakalım 1000 kişiyi görelim. Yer yerinden oynar. Çıkartacakları da yandaşlardan değil diğerlerinden olacaktır.

    Cevapla
    • 7 sene önce

      Diğerlerinden 1000 kişi kaldı mı ki hala?
      300 spartalı pardon diğer kişi ancak kalmıştır.
      Şirketin ortalama personel kıdemi 31.12.2016 da emekli olanlardan sonra 2-3 yıla gerilemiştir artık.

      Cevapla
  9. 7 sene önce

    Lütfen bir şeyler yazın. Tüm arkadaşlar sizin tepkinizi bekliyor. Hava-İş in ana sayfasında anket yok. Aracı kurum olarak malum site kullanılmış. Ankete verdiğimiz cevaplar malum site tarafından da görülüyor. Şifre verilmiş onlara da sanırım.Fişleneceğiz.Aptal insanlarız orayı doldurup evet hayır demek kadar saçma bir olaya rastlanmaz.

    Cevapla
  10. Aaaa

    Cevapla
  11. 7 sene önce

    Sendika ile mahkemelik olan zorthaber şimdi el ele kol kola. Eskiden olduğu gibi yine görevlendirilmiş. İşimiz zor. Bu sefer parayı hava iş ten almış olsalar gerek

    Cevapla
  12. 7 sene önce

    Safa bey ankete baktınız mı. Vatandaşlık numarası falan isteniyor. Anket gizli değil. kim ne demiş belli. Bu anketi dolduran bence geri zekalı veya yalaka

    Cevapla