featured

TÜRK HAVA YOLLARI MERZİFON UÇUŞLARINA BAŞLIYOR

Türk Hava Yolları( THY), Merzifon-İstanbul Seferleri’nin dışında 1 Mart tarihinden itibaren Antalya ve İzmir seferlerine de başlıyor
THY, Merzifon-Antalya ve Merzifon-İzmir uçuşlarına 1 Mart itibariyle başlayacak. Pegasus Havayolları ise Amasya-Merzifon Havalimanına her hafta Pazartesi, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na sefer düzenliyor. 1-31 Mayıs tarihleri arasında ise Havalimanı Uçuş Programı’nda Anadolu Jet’in İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına haftanın her günü karşılıklı seferleri ile Sun Express Havayolları’nın haftada 4 gün İzmir ve haftada 3 gün Antalya seferleri de yer alacak.
SEFER SAYILARI ARTACAK
Ayrıca Pegasus Havayolları haftada 4 olan sefer sayısını bu tarihler arasında 9’a yükseltecek. Havalimanında önceden haftada 11 sefer yapılırken, bu rakam kış ve yaz uçuş tarifesinde 30 sefere çıkacak.
Amasya Valisi Salih Işık, “Havalimanımız açıldığı ilk günden bugüne kadar yolcu sayısı hızla artmıştır. Havalimanımız bölgemizin gelişmesi ve büyümesi için en önemli yapıtaşlarından olup, bölge ekonomisini ilerleten lokomotifler arasında yer almaktadır.
Verdiği hizmet ile ilimizdeki turizmin gelişmesinde ve büyümesinde hiç şüphesiz en büyük katkıyı sağlamaktadır. İnsanımızın rahat, hızlı ve konforlu bir yolculuk yapabilmesi adına en önemli ulaşım kolunda hizmet sağlamaktadır.
Yolcu öncelikli hizmet anlayışıyla bölgemizin parlayan yıldızıdır. Ulaşımın ekonomideki işlevi göz önüne alındığında sanayi, ticaret ve hizmet alanlarındaki iş bağlantıları, yatırımların ve istihdamın artmasına katkı sağlamakta olup Amasya Merzifon Havalimanımız ilimizi gelişiminde en büyük rolü oynamaktadır” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 sene önce

    Güzel yurdumuzu demir ağlarla öremedik gerçi ama umarım her köşesine havayolu ile aktif ulaşım sağlarız.

    Cevapla