featured

Türk Hava Yolları Makao’ya mı Uçacak?

Makao Haber Ajansı’na ( MNA ) göre Türk Hava Yolları, Macau’ya üç haftalık bir uçuş programı ile ilgili görüşmelerde bulunuyor . Bu, Viva  Macau Havaalanı’nın  2010 yılında kapanmasından bu yana, ilk uzun mesafe uçuşu olacak.
Uluslararası havacılıkta, dünya çapında eşi görülmemiş bir olay olan Viva Makao Hava Operatoru Sertifikasının iptalinin, doğrudan bir sonucu olarak Viva Macau,  hukuki danışmanlık istemişti.
Ancak bu servis Hong Kong kısıtlamaları ile yüz yüze geliyor. Bir dizi kıtalararası havayolu şirketi Hong Kong’a alternatif havalimanlarını düşünüyor olsa da hizmet henüz gerçekleşmedi.
Hong Kong’un üçüncü pistinin önümüzdeki yıl başlarında açılma tarihi gittikçe yaklaşıyor. Bu da, havayolları açısından büyüme şartlarını cazip kılıyor.
Türk Hava Yolları, Guangzhou’ya günlük uçuş hizmeti veriyor
Türk Hava Yolları, Hong Kong’a günlük uçuş sunmazken, Guangzhou’ya günlük aktarmasız uçuşları var. Uçuşlar 777-300ER tipi uçaklarla gerçekleştiriliyor.
Macau, 20 Aralık 1999 tarihine kadar Portekiz’e bağlı sömürgeydi. Bu tarihten itibaren Çin’e bağlı özel yönetim bölgesi oldu.
Şu anda Singapur Havayolları, Kore Havayolları, Air Chine ve Asiana bağlantılı uçuşlarla Macau’ya sefer yapıyor.
Macau Türk vatandaşlarından 30 güne kadar vize istemiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 6 sene önce

    THY’nın Hong Kong’a haftanın hergünü değil de, 6 (altı) günü uçmasının nedeni Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ikili havacılık anlaşmalarıdır. Bunlar da şimdilik haftada 27 (28 değil!) uçuşa izin veriyor. Hong Kong da Makau gibi iç işlerinde özerk, dış işleri ve savunmada Çin Halk Cumhuriyetine bağlı Özel Yönetim Bölgesidir ama Vatikan gibi bağımsız bir devletçik değildir! Ancak Sivil Havacılık konularında da artık Makau ve HKG, Çin Sivil Havacılık Otoritesine bağlıdır. Çin’liler havalimanlarını değişik kategorilerde değerlendirmekteler. Bunlardan Hong Kong, Pekin/Beijing Capitol, Shanghai Pudong ve esli Kanton/şimdiki Guangzhou Baouyan havalimanları 1. kategoridedir ve bunlara verilen yabancı havayolu uçuş hakları sınırlıdır… (TK son üçüne haftanın 7 günü uçuyor!, böylece haftalık 27 uçuş kontenjanı dolmakta…) Keza HKG’da zaten pist sayısından dolayı slot sıkıntısı da vardır. Makau 1. kategoride değildir ve karşılıklı anlaşma sağlanabilirse TK buraya sefer açabilir.

    Cevapla