Türk Hava Yolları, 3 Yıl Aradan Sonra Afganistan Uçuşlarına Yeniden Başlıyor

Türk Hava Yolları, 3 Yıl Aradan Sonra Afganistan Uçuşlarına Yeniden Başlıyor

Türk Hava Yolları, Kabil ile İstanbul arasında haftada dört seferlik uçuşlarla yeniden hizmete başlayacak. İki yıl sekiz ay aradan sonra, 21 Mayıs’ta Afganistan’a uçuşlarını yeniden başlatacaklarını duyurdu.

Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanlığından Destek

Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanlığı, Türk Hava Yolları’nın Afganistan uçuşlarını yeniden başlatmasını memnuniyetle karşıladı. Bakanlık, havacılık şirketlerine Afganistan’a uçuşlarını yeniden başlatmaları için gerekli tüm kolaylıkları sağladıklarını belirtti.

Hazır Havalimanları ve Uluslararası Standartlar

Bakanlık sözcüsü İmamuddin Ahmadi, ulusal ve uluslararası havaalanlarının uçuşlara hazır olduğunu vurgulayarak ülkedeki havaalanlarının gerekli ekipmanla donatıldığını ve uluslararası standartlara uygun olarak faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Geçmişe Dönüş: Türk Hava Yolları’nın Kabil Havalimanı’ndaki Son Uçuşu

Türk Hava Yolları, Kabil Havalimanı’ndan son uçuşunu 14 Ağustos 2021’de gerçekleştirmişti. Ülkedeki siyasi değişikliklerin ardından, şirket Afganistan uçuşlarını askıya almıştı.

Benzer Hamleler: Fly Dubai ve Air Arabistan’ın İzinden

Türk Hava Yolları’nın adımı, Afganistan’a uçuşlarını yeniden başlatan Fly Dubai ve Air Arabistan’ın benzer hamlelerini takip ediyor.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir