featured

Türk Hava Kurumu yolsuzluğun peşinde

 

İzmir ve Muğla’da meydana gelen orman yangınlarının ardından yangın uçağı tartışmasıyla gündeme gelen Türk Hava Kurumu’nun (THK)  yolsuzluk yuvasına dönüştüğü gözler önüne serildi. THK’daki 440 milyonluk yolsuzlukla ilgili dava dosyaları ortaya çıktı.

2.7 MİLYON DOLARLIK İMZA

THK eski Başkanı ve dönemin Gökçen Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Atılgan, başkanvekili Necdet Şendil ve genel müdürü Faruk Volkan Yılmazer ile ilgili yapılan başvuruda, Japon bir firma ile imzalanan sözleşmede 2 milyon 697 bin 598 dolarlık indirim yapılarak, kurumun zarara uğratıldığı belirlendi.

Bu kişiler hakkında 3 Temmuz 2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ayrıca eski yönetim kurulu üyeleri ve çeşitli il ve ilçelerde THK şube başkanı olarak bir dönem görev yapan Osman Yıldırım, Ahmet Alp, Selahattin Kavlak, Mustafa Özkaya, Hasan Basri Gür, Atakan Aydın, Vasıf Recep Yüceliş, Hami Gürtunca, Servet Aktaş, Mehmet Turan Toker, Nevzat Yalçın ve Atıf Iğdırlı’nın kusurlu işlemleri sonucu kurumun 1 milyon 379 bin lira zarara uğratıldığı ve 2013 yılında oluşan bu zararın 5 yıllık faizi ile kuruma ödenmesi talep edildi.

2010-2017 ARASINDA ŞAİBE

THK’da 2010-2017 arası görev yapan tüm THK yönetimi ve denetim kurulu üyeleri hakkında ise güveni kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik, ihale sonucu menfaat temin etme, rüşvet ve haksız mal edinme suçları ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

MEVCUT DENETİM KURULU DELİL KARARTTI

Mevcut THK Havacılık Vakfı Denetim Kurulu üyeleri Sadık Karayel, Bayram Duman, Muzaffer Başer hakkında ise başsavcılığa suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme suçları kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

ATLAYIŞ ÜCRETLERİ ZİMMETE GEÇİRİLDİ

THK Gökçen Havacılık Efes Dropzone kapsamında 2015- 2018 yılları arasında düzenlenen atlayış faaliyetlerinden elde edilen gelirin ise, THK Gökçen İktisadi İşletmesi’nde görevli kişiler tarafından zimmete geçirildiği belirtildi.

HABER SİTESİNE 368 BİN LİRA

airporthaber.com’un sahibi Ali Kıdık’a THK Üniversitesi’nce 367 bin 859 lira aktarıldığı tespit edilirken, bu paranın iadesi için Ankara 54. noterliğine başvuru yapıldı. Ayrıca Kıdık’ın sosyal medya ve basın yoluyla mevcut yönetime yaptığı hakaretler için de suç duyurusunda bulunuldu..

Kaynak: yeniasir

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 Yorum

  1. Osman yıldırım döneminden bu zamana kadar yapılan bütün anlaşmalar tek tek incelenmeli kim yetim hakkı yemiş ise adalet karşısında hesap vermeli. Son zamanlarda etrafta dolaşan haberlere ve belgelere bakılırsa bu kişi yaptığı haberleri amaç değildi araç olarak yapmış…

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Ali kıdık dün bir yazı yayınlamış okudum benim anladığım yazıda alınan parayı anladım demiyor ama neden aldığını açıklamamış THK bu konunun üzerinde durur ve haksız yere alınan bir para var ise alır.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Sefa abi senden Allah razı olsun yıllar önce hakkımızı savundun alnının hakkı ile açtığın davayı kazandın senin sayende evimizi arabamızı aldık. ÇAMUR AT İZİ KALSIN anlayışı herkese yemiyor.

    Cevapla
  4. G** pu***. Okan adında sevgilisi vardı. G** sitelerinde “Kiss me” nikini kullanıyor.

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Sefa bey patlatmışsın

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Yıllardır haber sitelerini takip ediyorum özellikle köşe yazılarını Sefa abi her seferinde THK teknik ile ilgili yazıları hep dile getiriyor hakkımızı bir tek savunan kişi olarak görüyoruz. Bunca zaman savunduğu bizleri kırmadı haksız olduğumuz bir konu varsa da yazdı haklı olduğumuz bir konu varsa da bizleri anlayan bilen bu sektörde 30 sene geçirmiş birisisiniz sizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyoruz.

    Cevapla
  7. Zavallı insanlarla zamanını boşa harcama. Düşmanın bile şereflisini nasip etsin Allah. Birileri din üzerinden siyaseti eleştirirken yaptığı açıklamalarda din konusundan vurmuş. Kimsenin kimseye saygısı kalmadığı gibi hala insanları aptal yerine koyuyorlar ben buna yanıyorum

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    THK KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK ZORUNDADIR! CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA İNSANLARIMIZ MİRASINI MAAŞINI KEFEN PARASINI GAYRİMENKULLERİNİ VERDİ BU KURUMA!! BİR HIRSIZ ŞANTAJ YAPIP YESİN DİYE Mİ?

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Kime aracılık etti? Hangir bürokrat a aldırdı? Ne komisyon aldı? Butik otele dönüşünce hisse aldımı?

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    ABİSİ AMERİKA YA ONUN PARALARINI AKLAMAK İÇİN GİTTİ.HALI FİYATLARI DEĞİŞKEN OLAN VE ANORMAL FİYATLARA SATILABİLEN BİRŞEY! burdan 1000usd ile çıkış yapan nal orda özel yapım tarihi denilerek 50 BİN DOLARA SATILIYOR.BÖYLECE TÜRKİYE DEKİ PARALARI KAÇIRDI. ABİSİ ORDA ÖLSE GİTMEZDİ.. PARASININ DERDİNE DÜŞTÜ

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Orhan birdal bey genel müdürümüze yaptığı iftira şantaj mahkeme kararı ile tescillendi cezalandırıldı. Orhan beyin tırnağı olamaz

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Ali kıdık n bugünkü itiraflarından sonra sosyal medya da TÜRK HAVA KURUMUNA ÇAĞRI YAPILIYOR.Milletin parasıyla 20 günde 3.5 milyon tl danışmanlık alan kurumun bunu itiraf eden ali kıdık ın yazısından sonra açıkşama yapması bekleniyor. Milletin kefen parası ve ömrü boyunca biriktirdiği paralar, yurtdışındaki gurbetçilerimizin alın teri, askerlerimizin birikimü, bir cumhuriyet değerinin nasıl soyulduğu ve bir ortaokul mezununun 20 günlük danışmanlıl yaparak 3.5 milyom tl nasıl aldığı milletin vicdanında yara açmıştır.yayınlarımız sonrası ortaya çıkan bu fatura dan sonra; başka faturalar olup olmadığı, Gayrımenkul ticareti ile ilgili derin kuşkular sorular kafalarda yer aldı.

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Sizce bu iddialardan sonra Türkiye’ye dönecek midir?

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    Bir havacılık sitesi niye ve nasıl Thk üniversitesine danışmanlık hizmeti verir ki?

    Cevapla