featured

Türk F-35A'nın gövde üretimi başladı

Türk F-35A’nın üretimi başladı
Türkiye’nin 2014 yılında sipariş verdiği ve 2018 yılında teslim almayı öngördüğü iki adet F-35A tipi uçağın gövde üretiminin başladığı öğrenildi.
Tüm zamanların en büyük savunma sistemleri tedarik projelerinden biri olarak değerlendirilen JSF projesi Lockheed Martin ana yükleniciliğinde Northrop Grumman ve BAE Systems gibi önemli yabancı firmalarla yürüyor. Türkiye’nin Sistem Geliştirme ve Gösterim (SDD) Evresi’nde, 3. seviye ortak olarak katıldığı projeye TUSAŞ, Alp Havacılık ve Kale Havacılık, Kale Pratt & Whitney, ASELSAN, AYESAŞ destek veriyor.
Türkiye, 06 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısında, ilk iki adet F-35A uçağının siparişini vermişti. 2018 yılında teslim alınması planlanan uçakların Blok-3F konfigürasyona sahip olacak şekilde 10uncu Düşük Yoğunluklu Başlangıç Üretim Dönemi (Low Rate Initial Production – LRIP 10) kapsamında üretilmesi planlanıyor. 7 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen SSİK toplantısında ise LRIP11 dönemi için dört adet uçak siparişi verdi. Bu uçakların da 2019 yılında teslim alınması öngörülüyor.
Türkiye toplam 100 adet F-35A uçak alacağını açıkladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir