featured

Turizmciye müjde, uçuş desteği uzatılıyor

Bakanlar Kurulu toplantısında turizmcilerin merakla beklediği uçuş desteğinin de gündeme geldiği öğrenildi.
Bakanlar Kurulu’nun bayram öncesi gerçekleştirilen toplantısında, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısının turizme etkisi de değerlendirilirken, sektöre yapılacak ilave destekler de masaya yatırıldı.
31 Ağustos’ta sona erecek charter uçuş desteğinin yıl sonuna kadar uzatılmasına prensip olarak onay verildi. Bu konuda Bakanlar Kurulu’nun karar alarak, 31 Ağustos öncesinde bu kararın Resmi gazete’de yayımlanması bekleniyor. Bakanlar Kurulu daha önce de karar alarak, 1 Nisan-31 Mayıs olarak belirlenen destek süresini 31 Ağustos’a kadar uzatmıştı. Bu ikinci uzatmayla birlikte sonbaharda Türkiye’ye gelmeyi planlayan turistlerin sayısının artırılması amaçlanıyor. Bu kararın, özellikle Orta Doğu ve İran pazarında hareketlilik yaratması bekleniyor.
Son Bakanlar Kurulu’nda İstanbul Atatürk Havaalanı saldırısının ardından havalimanının 6 saatte açılmasının turizmde olumsuza dönüşebilecek algıyı normale çevirdiği değerlendirmesinin yapıldığı da kaydedildi.
Son saldırı ardından birçok yabancı, programını iptal ederken bu hızlı adımın ardından birçok iptalin de önüne geçildiği ifade edildi. İstanbul saldırısıyla büyük benzerlik gösteren saldırıdan sonra Brüksel’de havalimanının 11 gün sonra açıldığı, saldırıdan bir ay sonra bile yolcuların ellerinde bavullarla 1.5 kilometre yürüyerek havalimanına ulaştıkları değerlendirmesi yapıldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir