featured

Turist getiren tarifesiz her uçağa 6 bin Dolar

Turist getiren tarifesiz her uçağa 6 bin dolar!

Rusya’da başlayan krizden turizm sektörünün etkilenmemesi için tarifesiz uçaklara geçtiğimiz yıl verilen 6 bin dolarlık destek, artık tüm ülkelere uygulanacak. Böylece Rus turist kaybı, başka ülkelerin turistleri ile telafi edilecek.

Turist getiren tarifesiz her uçağa 6 bin dolar!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin geçtiğimiz yıl açıkladığı ‘Türkiye’nin Potansiyelini Keşfet’ (Turkey Discover the Potential) sloganlı markanın yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım atağı başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı tanıtım toplantısında kabineden bakanlar ve iş dünyasının önde gelen isimleri de yer aldı. Sloganın tüm iş adamlarını, Türkiye’yi tanıtan bütün kurumları dağınıklıktan, karmaşadan kurtardığını dile getiren Davutoğlu, “Türkiye’nin gücünü keşfetmesi, gücünün farkına varması, 7’den 70’e her vatandaşımızın yüreğinde hissetmesi gereken bir husustur” dedi. Konuşmasında günümüzde yaşanan siyasi ve ekonomik zorlukları hatırlatan Davutoğlu, rekabet gücünün korunması için çeşitli adımlar attıklarını söyledi.

 TOPLAM 22 MİLYON ÖDEME

Yeniyüzyıl’dan Taylan Büyükşahin’in haberine göre, birçok ülkeden Alanya Gazipaşa, Antalya,Muğla Dalaman, Muğla Milas, Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarına tarifesiz turistik uçak seferleriyle turist getiren seyahat acentelerine Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu’ndan uçak başına 6 bin dolar destek verilmesinin kararlaştırıldığını açıklayan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu doğrultuda nisan-mayıs 2015 döneminde bin 983 uçuşa toplam 22 milyon 173 bin lira ödeme yaptık. 2015 yılı için uygulanan bu desteğimizi 2016 turizm sezonu başlangıcında nisan-mayıs aylarında gerçekleştirecek uçuşlar için de genişleterek devam edeceğiz. Antalya, Muğla ve İzmir’e turist getirecek uçaklara vereceğimiz destek, artık belli ülkelerden gelecek uçaklar için değil, çıkış noktası neresi olursa olsun tüm dünyadan, bütün ülkelerden gelecek uçaklar için uygulanacaktır.”
27 ÜLKEYE ÖZEL TEŞVİK  
Bunlara ek olarak Bağımsız Devletler Topluluğu üyesi 8 ülkeden 400 binin üzerinde turist getiren seyahat acentalarının kredi garantilendirme fonu teminatıyla kredi kullanmaları sağlanarak, finansmana erişim imkanları getirildiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bu uygulamayı kapsamını geliştirerek devam ettiriyoruz. Bu çerçevede turist getirilen ülke sayısını 27’ye çıkardık. Turizm sektörümüze hayırlı olsun. Yani sadece 8 ülkeye verilen özel teşvikler, 27 ülkeye yaygınlaştırılıyor” diye konuştu.
TURKUAZ RENGİ TÜRKYİE’DİR
Markanın lansman toplatısında Başbakan Davutoğlu’dan sonra söz alan Ekonomi BakanıMustafa Elitaş da yeni Türkiye markasının bir yandan yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çağırabilmek, diğer yandan Türk işadamlarına yeni motivasyon sağlayabilmek için önemli bir çalışma olduğunu vurgulayarak, “En önemli yöntem pazarlamada hedefe ulaşabilmek. Turkuaz rengi gördüğünüzde bu Türkiye’dir diye bir algı oluşturmak gerek. Türkiye markası ile bunu başaracağız. Önümüzdeki günlerde de yeni kampanyalarla tanıtım ataklarımıza devam edeceğiz” dedi.
İŞ DÜNYASINDAN TAM DESTEK
Türkiye Markası, kanaat liderlerinden başlanarak ülke insanına tanıtılacak. Ayrıca gelecek haftadan itibaren bazı şirketler Türkiye’nin yeni markasıyla kendi ürün ve markalarını birleştirenReklam kampanyaları yapacaklar. Kampanyaya TRT, Doğuş, Doğan, Turkuaz, Ciner, Türk Medya, Yeni Şafak, Fox, Cumhuriyet Medya Grupları ve Türk Hava Yolları ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi de destek verecek. Yurt dışı kampanyalarında ise 2016 yılından itibaren Türkiye’nin hikayesini anlatan içerikler oluşturulacak.
VİZESİZ AB İÇİN MUHALEFETE ÇAĞRI
Avrupa Birliği’ne 2016 Ekim ayından itibaren vizesiz seyahate yönelik çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Davutoğlu, muhalefet liderlerine çağrıda bulunarak Meclis’e sevk edecekleri düzenlemelere destek vermelerini istedi.
ASIL MARKA TÜRKİYE
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye yeni markasıyla hikayesini dünyaya anlatıyor. Amacımız, yeni markamızdan ve bu marka vesilesiyle başlattığımız küresel iletişim atağından ülke insanının haberdar kılınmasıdır. Aslında ‘Turkey Discover the Potential’ bir marka değildir. Marka olan Türkiye’nin kendisidir” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir