featured

Türbülansa Giren Uçakta Bulunan ABD'li Yolcu, THY'ye Dava Açtı

İstanbul-New York seferini yapan THY uçağının türbülansa girmesi sonucu yaralan 30 kişiden biri olan Sead Nikaj, THY aleyhine tazminat davası açtı.

İstanbul-New York seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağının türbülansa girmesi sonucu 30 kişi yaralanmıştı. Yaralananların arasında bulunan ABD’li yolcu Sead Nikaj, maddi zararının karşılanması için THY aleyhine tazminat davası açtı.

İstanbul-New York seferini yapan Türk Hava Yolları’nın TK-01 sefer sayılı uçağının geçen Cumartesi günü JFK Havalimanına inişine yaklaşık 45 dakika kala türbülansa girmesi sonucu 28’i yolcu 30 kişi yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralıların arasında olan Sead Nikaj, dün New York Doğu Bölgesi Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda THY aleyhine tazminat davası açtı.

 

‘UYARILARA RAĞMEN UÇUŞU SÜRDÜRDÜĞÜ’ İDDİASI

Nikaj, avukatları aracılığıyla mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, THY’nin daha önce Amerikan Ulusal Ulusal Havacılık Merkezi’nin pilotlara uçuşun yapıldığı gece New England bölgesinde şiddetli türbülans olacağı yönünde uyarısına rağmen uçuşlarını sürdürdüğünü iddia etti.

MADDİ ZARARININ GİDERİLMESİNİ İSTEDİ

Dava dilekçesinde, THY’nin Boeing 777 tipi uçağının türbülansa girmesi yüzünden ciddi şekilde yaralandığını belirten Nikaj, yaralanmasından ötürü ekonomik olarak da zarar gördüğünü belirterek, maddi kayıplarının giderilmesi talebinde bulundu.

“UYARIDA BULUNMADI”

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; aniden yaşanan türbülans nedeniyle kabin ekibi ve yolcuların yaralandığını belirten Nikaj, “Yaşadığımız türbülans öncesinde uçuş ekibi herhangi bir uyarıda bulunmadı” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 5 sene önce

    Malum uçuştan sonra olay bölgesinin basınç ve ısı değişim aritalarını inceledim maalesef TK-1 rotası tam göbeğinden geçiyor ve önündeki uçaklar moderate türbülans rapor ettikleri için rotaları değiştirilmiş. Ancak kaptanın bu chartları inceleme imkanı yok. İnceleyip rapor ederek uçuşu planlayacak olan yer dispeçtir. Maalesef THY dahil hiç bir şirkette dispeç kalmamıştır. olanlar sadece bilgisayar operatörüdür. Kalkıştan 10 saat sonra mto değişikliklerini ve etkilerini takip edip gerektiğinde rota düzeltmesi yapılmasını başlatacak olan dispeçlerimiz, bunu takip edebilecek bilgi ve birikimden uzaktır. Şirketlerin kara dayalı sistemi de buna elvermemektedir. Çok şükür olayda can kaybı olmadı ama gelecekte daha vahimleri yaşanabilir.

    Cevapla
    • 5 sene önce

      Tabi doğrudur,5 saat önce planlanan ve 9,10 saatlik uçuşun son kısmındaki cat i görmeyen pardon öngöremeyen dispeç kalmamıştır,bizde flightmonitoring yaparak uçaklarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz ama öyle kpt lar varki size ne bizim rotamızdan diyorlar ama sizde kendinizce haklısınız biz bilgisayar operatörüyüz sizde bir nevi şoförsünüz.Emniyetli uçuşlar dileriz.

      Cevapla
  2. 5 sene önce

    Batılı da olsa cahil olunabiliyormuş. Kardeşim onun adı CAT Clear Air Turbulence ve günümüz teknolojisiyle maalesef önceden tespit edilemiyor.

    Cevapla
    • Bu türbülans tahminlerde o bölge için mevcut idi çok önceden herkesin buraya girmeden önce oturtulup bağlı olması gerekirdi. Diğer bütün havayolları bunu yaptırdı

      Cevapla
    • 5 sene önce

      Ali adlı yorumcuya;
      Diğer havayolları bunu yaptırdı demişsin nereden biliyorsun kardeşim?
      Salla Türk Hava Yolları’na…

      Cevapla