featured

TUI İngiltere’nin en büyük tur operatörü unvanını Jet2Holidays’e kaptırdı

Jet2holidaysTUI‘yi geçerek İngiltere’nin en büyük operatörü oldu. İngiliz Sivil Havacılık Kurumu (CAA) tarafından paylaşılan son ATOL lisans verilerine göre, Jet2holidays, 5.3 milyon yolcu taşıma lisansı bulunan TUI’yi 500 bin geçerek yolcu taşıma lisansını 5.8 milyona çıkardı.

Jet2 CEO’su Steve Heapy, şirketin başarısının artmasına ve büyümesine katkıda bulunan seyahat acentelerine teşekkür ederek, onlarla olan ortaklığına bağlı kalacağını belirtti.

“Önemli olan en büyük olmak değil en iyisi olmak”

Bir numara olmanın, daha düşük kaliteye ve daha kötü müşteri hizmetlerine sebep olmayacağını belirten Heapy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

”Bu başarıyla gurur duyuyoruz ama bizim için önemli olan en büyük olmak değil, bizim için önemli olan en iyi olmak. En iyisi olduğumuz için aynı zamanda en büyüğüz ve bu durum değişmeyecek.

İngiltere’nin en büyük operatörü olmak Jet2holidays tarihi için önemli bir dönüm noktası ancak bu durum bizi zerre değiştirmeyecek. Süregelmekte olan başarılarımızın sebebi, ortağımız olan seyahat acenteleri ve müşterilerimizle ilgilenen endüstrideki en iyi ekibe sahip olmamız ve bu temel prensipten asla vazgeçmeyeceğiz.

Ortağımız olan acentelerin bize olan sadakati, başarılarımızda ve büyümemizdeki belirleyici etkenlerdendi. Dolayısıyla Jet2holidays’in parçası olmuş herkese, bizi sonuna kadar destekledikleri ve bu konuma gelmemize yardım ettikleri için teşekkür ediyorum. Bağımsız seyahat acenteleri ile çalışmaya ve müşterilere VIP hizmet sunmaya devam ederek ortaklık yaklaşımımıza kararlılıkla bağlı kalacağımızın sözünü veriyorum.”

2023’te, mevcut müşterilerinden ve Jet2holidays’e geçiş yapan yeni müşterilerinden gelen talebe bakarak Atol lisanlarını artırabileceklerini söyleyen Heapy ”Şu ana kadar gördüğümüz talep çok yüksekti, mevcut satışlarımıza bakarak ilerisi için projeksiyon hazırlıyoruz. Seyahat acentesi ortaklarımızdan ve müşterilerimizden duyduğumuz geri bildirimlere göre; pandemi dönemindeki finansal sicilimiz ve uçuşlara yeniden başlanan dönemde uçuşları iptal etmeme rekoruna sahip olmamız, birçok tüketicinin Jet2holidays’i tercih etmesini sağladı.” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadarki en büyük yaz programını satışa sundu

Bu yüksek talebe karşı Jet2holidays bu yıl müşterilere 65’ten fazla şehre ve tatil mekanına 15 milyon civarı koltuk sunan şimdiye kadarki en büyük yaz programını satışa sundu.

İlerisi için konuşan Heapy, ”Kendimiz, müşterilerimiz ve acente ortaklarımızın heyecanlanması gereken pek çok şey var. 146 yeni uçak sipariş ettik. Gelecek için çok heyecanlıyız. 13 yıldır büyümekte olan bir şirketiz, prensiplerimiz müşterilere kaliteli hizmet ve tatil sunmak, bu prensiplerimizden asla vazgeçmedik ve bu prensiplerimiz bizim stratejimizin merkezini oluşturuyor.” açıklamasını yaptı.

Yeni ATOL lisans duyurusu Jet2holidays için bir dönüm noktası oldu. 2007’de faaliyete başlayan şirket, o zamanlar sadece 23 bin yolcu taşıma iznine sahipti ve sadece 15 farklı destinasyona yolcu taşıyordu.

Jet2 İngiltere’nin en büyük üçüncü hava yolu şirketi

Jet2holidays’in kardeş firması olan bütçeli hava yolu Jet2 da bugün kuruluşunun 20.ci yıldönümünü kutluyor. Jet2Com ilk uçuşunu Leeds Bradford Havalimanından Amsterdam‘a gerçekleştirmişti. İlk yaz sezonunda iki hava taşıtına sahipti ve Yorkshire Havalimanından sekiz farklı mekana uçuş gerçekleştiriyordu. Şu an ise Jet2, 115 hava taşıtıyla İngiltere’nin üçüncü en büyük havayolu şirketi konumunda. (turizmguncel)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir