featured

TSK, 20'NCİ ATAK HELİKOPTERİNİ TESLİM ALDI

Milli imkanlarla üretilen ATAK helikopterinin 20’ncisi, Milli Savunma Bakanı Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak’ın katıldığı törenle TSK’ya teslim edildi. ATAK helikopterinin gösteri uçuşu ve atış yaptığı törende Işık, telsizle konuştuğu pilotlara, “Allah gücünüze güç katsın” diye seslendi.
TSK, 20’nci ATAK helikopterine kavuştu   Konya’daki Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Grup  Komutanlığı’nda düzenlenen tören kapsamında havalanan ATAK helikopteri,  belirlenen hedefleri vurdu, pilotlar helikopterin uçuş kabiliyetini sergiledi. Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Işık, ATAK helikopterinin milli  imkanlarla üretildiğini vurguladı.
Türk mühendislerince geliştirilen silahların  da helikoptere monte edildiğini belirten Işık, bundan duyduğu memnuniyeti dile  getirdi. Silahların çok etkili olduğunu bildiren Işık, bunun tatbikatlarda da  ortaya konulduğunu söyledi.
Işık daha sonra ATAK helikopteri pilotlarıyla telsizden konuştu.  Başarılı atışlarından dolayı pilotları tebrik eden Bakan Işık, atışları ve  gösteri uçuşunu heyecanla izlediklerini belirtti. “Allah gücünüzü güç katsın.” diyen Işık, daha sonra tören alanındaki  bir ATAK helikopterini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir