featured

Trabzon Milletvekiline THY’de Business skandalı.

Trabzon Milletvekiline THY’de Business skandalı. 
Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu’na  Business skandalı.
İstanbul’dan Trabzon’a Çarşamba akşamı 00.05’de hareket eden Köseoğlu, uçak biletini Business olarak okeylettikten sonra kalkış için uçağa hareket etti. Uçağa binen Köseoğlu, kendisine ayrılan koltuğa oturacağı esnada uçak mürettebatı yanına gelerek “Business kısmının dolu olduğu” yönünde uyarıda bulundu.
Köseoğlu, görevlilere “doluysa neden bana bilet kestiniz.” yönünde uyarıda bulunduktan sonra farklı bir koltuğa geçerek yolcuğuna devam etti. Bir süre sonra görevliler Köseoğlu’nun milletvekili olduğunu öğrenince yanına gelerek tekrar Businessa almak istedi fakat Köseoğlu’nun bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.
Uçak Trabzon Havalimanına inince Köseoğlu, zemin görevlilerinden yardım isteyerek Business uçuşunda kimlerin olduğu öğrenmek istedi. Trabzon Milletvekili yetkililerden, “size ayrılan koltuklarda iki THY personeli uçuş yaptı.” bilgisini aldı. Bu durum üzerine Köseoğlu, THY Genel Müdürünü arayarak yapılan yanlışı kendisine illetti.
Ayrıca THY’nin Trabzon uçuşlarında sürekli böyle durumların yaşandığı ise dikkat çekiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 Yorum

  1. 8 sene önce

    neden skandal olsun anlayamadım madem milletinvekili milletle beraber uçmasında ne sakınca var?çok yorulmadıkmı milletçe bu durumlardan?

    Cevapla
  2. 8 sene önce

    Business’da değil de ekonomide uçmuş skandal olmuş. Tımarhaneye dönen ülkede evet büyük skandal bu. Normal ülkelerde hiç konuşulmayacak kadar Önemsiz bir konu

    Cevapla
  3. 8 sene önce

    Personel vekilden kıymetlidir. Vekilin ne yolla oraya geldiği bile belli değildir. NOKTA

    Cevapla
  4. Bu site bir havacılık haber sitesi. Sitenin yazarları gördüğüm kadarı ile havacılar. Yani havacılık dilinde konuşanlar, daha açık konuşayım tercüme yaparken lövyeyi “sopa” veya “baston” olarak tercüme etmeyecek “lövye” diyebilecek insanlar. Gülmeyin 40 yıllık uçuculuğumda bu tercümeyi çok gördüm. Ancak sitenin haber editörleri veya muhabirlerinin havacılıktan ilgisi olmadığını düşünüyorum. Sadece bu haberden örnek vereyim;bu cümlede “uçak mürettebatı” yerine “kabin görevlileri” veya “yer hizmet görevlileri” kullanılmalıydı. Uçak mürettebatı burada kullanılmaz daha çok teknik konularda kullanılır. diğeri “zemin görevlilerinden” , asla zemin kelimesi havacılıkta kullanılmamaktadır.”yer görevlisi” kullanılır. Bu sitede kullanılan her doğru cümle ve kelime havacılık ile ilgisi olmayan kişilere doğru bilgiler kazandırır , öğretir.Ayrıca sitenin büyük ada faytoncularının kullandığı havacılık lisanı kullanmaması ;Çoğunluğu havacı olan okuyucuların alay konusu olmasına engel olur. Bu yazıyı olumlu bir eleştiri olarak görmenizi rica ederim.

    Cevapla
    • Yazar 8 sene önce

      Sevgili okur çok doğru söylüyorsunuz ama bilmeniz gereken bir durum var. Bu tür haberler alıntı haberdir ve sadece bizde değil tüm medyada aynı habere rastlayabilisiniz. Günde 15-16 haber yapan editör arkadaşlar bu haberi aynen yayınlarlar. Yani bizim tarafımızdan yapılan ÖZEL HABER değildir.

      Cevapla
    • 8 sene önce

      Görevli kelimesi Mürettebat yerine kullanılıyor zaten. Mürettebat eski dildeki hali. Bir konuyla ilgili Görevli kimseye Mürettebat denir.

      Cevapla
    • 8 sene önce

      emekli misiniz? Tam emekli birinin takılacağı konu.

      Cevapla
  5. 8 sene önce

    vekiller ekonomi bilet aliyor otomatik upgrade oluyor ! ne guzel is degil mi? ejonomi ucunca gorevlerini layikiyla yapamazlar ! boyle rezilce bir uygulama sonucunda da bir suru sorun ortaya cikiyor! dunyada hangi akli basinda ulkede boyle uygulamalar vardir acaba?

    Cevapla
  6. Milletinvekili ama milletin icerisinde seyahat etmek istemiyor.. Ucagin onu de arkasi da ayni yere gidiyor , ne olur yani ekonomide gitse.. Yazik gunah degil mi o insanlar ekmeginden olacak belki suanda.

    Cevapla