featured

Trabzon Havalimanı Seferleri Düşürüldü, Rize-Artvin Yolcularının Mağduriyeti Sürüyor

Rize Artvin Havalimanı’nın açılmasının ardından İstanbul’dan günlük seferleri 19’a çıkarılan Trabzon Havalimanı seferleri tepkiler üzerine 9 ile 13 arasına düşürüldü.

Rize Artvin Havalimanı’nın açılmasının ardından İstanbul’dan Trabzon Havalimanı’na düzenlenen uçak sefer sayılarında artışa gidilmiş ve her gün İstanbul’dan Trabzon’a en az 14, en fazla ise 19 sefer konulmuştu. Rize Artvin Havalimanı sefer sayılarının yetersiz olmasına rağmen Rize Artvin Havalimanı’na sefer konulmayarak Trabzon Havalimanı seferlerinin artırılması ve Rize Artvin Havalimanı’nı kullanmak isteyenlerin Trabzon Havalimanı’na zorunlu yolculuğa yönlendirilmesi tepki çekmişti. Tepkiler üzerine İstanbul’dan Trabzon’a olan sefer sayıları düşürülürken Rize’ye olan sefer sayısı ise 1 artırıldı.

THY’nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 1-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’dan Trabzon’a günde en fazla 13, en az 9 sefer düzenlenmesine gidildi. Daha önce THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan günde 12’ye çıkardığı sefer sayısı 8 ile 10 arasına düşürülürken, 7’ye çıkarılan AnadoluJet’in Sabiha Gökçen seferleri ise 0-5 arasına indirildi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Rize Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2 Haziran tarihinden itibaren Sabiha Gökçen’den Rize Artvin Havalimanı’na günlük 2 sefer düzenleneceği duyurulmasına rağmen THY’nin internet sitesinde her gün 2 seferin olmadığı haftanın 4 günü 2 sefere yer verildiği 3 günü ise tek seferin yapılacağı bilgisi yer aldı.

Ayrıca, Rize Artvin Havalimanı’na İzmir, Bursa, Kocaeli, Adana, Antalya gibi büyükşehirlerden sefer konulmadığı için Rize Artvin Havalimanını kullanmak isteyen yolcular ile Ankara Esenboğa Havalimanı sefer saatleri sabah akşam şeklinde düzenlenmediğinden yolcuların mağduriyetleri ve Trabzon Havalimanı’nı kullanmaya zorlanmaları devam ediyor. (olay53)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 Yorum

  1. 2 sene önce

    Rize artvin havalimandan direk diyarbakir seferi yok o yüzden mecbur Trabzona gidiyoruz

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    İstanbul –Rize uçak seferleri artırılması gerektiği artık herkesin dilinde.Aşırı bir talep patlaması yaşanıyor. Aksine Trabzon seferlerini yapan uçaklardaki boş koltuklar çoğaldı. Bunu Yolcular söylüyor.

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    29 Mayıs’ta aktarma yapıldı Trabzon’a böyle bir yönetim olmaz Tayyip düşmanlığı bu kadar mı vatan hainii etti sizi yapılan masraflar i bu hainliği yapmayın senelerce biz hava limanı dedik şimdi Trabzon hava limanı biletlerini almayın Rize’nin hava limanı bunlara kabul ettirecegiz

    Cevapla
  4. 2 sene önce

    Bence önce Rize ye gelen uçaklar trabzona insin sonra rizeye gelir böylece Trabzon’a inen uçak sayısı azalmamis olur

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Seferler ihtiyaç olaçakki artirilsin baskahalde zarar olur

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    Trabzon a sefer yapan uçaklarda Rize yolcusu çok fazlaydı şimdi Rize havalimanı sefer sayısı ona göre ayarlanmalı Trabzon orta yerde olduğu için birde oturmuş bir yolcu düzeni var halâ bizim Giresun yolcuları dahi Trabzon u kullanıyor.

    Cevapla
  7. Trabzona gereğinden fazla sefer var zaten Rize-Artvin havalimanının açılmasıyla trabzon havalimanının yolcu sayısında belirgin bir azalma oldu oradan rizeye kaydırılması lazım seferlerin havalimanı açıyorsunuz bari seferleri de artırın

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    Erken basladilar iftiraya rize havalimaninin islemeyecegini anladiklari için bu yalana sariliyorlar

    Cevapla
  9. 2 sene önce

    Aglarmisin gülermisin bu yalana hiç bir trabzon uçagi bos gitmez bu yalanlar sadece rize havalimanin islemedigini belli ettirmemek yalanina bas vurmaktir

    Cevapla
  10. 2 sene önce

    yolcu sayılarına bakıldığında trabzon uçakları boşken rize uçakları ful. Neden seferler trabzondan rizeye kaydırılmaz anlaşılmıyor.

    Cevapla