featured

THY’nin faaliyet karı açıklandı

Türk Hava Yolları sektörü derinden etkileyen COVID-19 salgını kaynaklı krize rağmen 2021 yılının ikinci çeyreğini 114 milyon USD Esas Faaliyet Karı ile tamamladı.

Global havacılık sektörü tarihinin en ağır krizini yaşadığı ve en ağır kayıplarını verdiği bir yıldan uzun bir süreyi geride bıraktı. Türk Hava Yolları, bu zorlu dönemde COVID-19 salgını kaynaklı krizin etkilerine rağmen 2021 yılının ikinci çeyreğini 114 milyon USD Esas Faaliyet Karı ve 62 milyon USD Net Zarar ile tamamladı.

Ortaklığımızın 2021 yılının ikinci çeyreğindeki toplam gelirleri, salgından kaynaklı uçuş talebinin azalması ve yeni mutasyonların ortaya çıkması sebebiyle dünya genelinde zaman zaman uygulanan seyahat kısıtlamaları neticesinde 2019 yılının aynı dönemine göre %32 düşmüş ve yaklaşık 2,2 Milyar USD olarak gerçekleşmiştir. Toplam gelirin %43’ünü oluşturan kargo gelirleri söz konusu çeyrekte 2019 yılının aynı dönemine göre %139 artış göstermiştir.

Covid-19 salgını kaynaklı krizin talep üzerinde oluşturduğu tüm zorluklara rağmen Ortaklığımız maliyet azaltıcı tedbirler ile toplam gider kalemini 2021 yılının ikinci çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre %34 düşürerek operasyonel kar elde etmeyi başarmıştır. Bunun sonucunda Ortaklığın nakit yaratma potansiyeline işaret eden FAVKÖK (Faiz, vergi, amortisman ve kira öncesi kar – EBITDAR) 2019 yılının aynı dönemine göre %14 artış göstererek 637 milyon USD; FAVKÖK marjı da 11,6 puan artarak %29,3 olmuştur. Bu dönemde Ortaklığımız 579 milyon USD FAVÖK elde etmiştir.

Yolcu kapasitemizin 2019 yılının aynı dönemine göre %44 oranında gerilediği 2021 yılının ikinci çeyreğinde, iç hatlarda %74, dış hatlarda ise %61 doluluk oranı ile toplam 8,2 milyon yolcu taşınmıştır.  Türk Hava Yolları, geniş uçuş ağı, kuvvetli tarife yapısı ve üstün hijyen standartları sayesinde küresel bir havayolu olma kimliğini bu zorlu günlerde daha da sağlamlaştırmıştır. Bu kimliği sayesinde bu süreçte kapatılan hatlar yerine diğer kârlı hatlara kapasite kaydırmaları başarı ile gerçekleşmiştir. Dünyanın en genç ve modern filoları arasında bulunan filomuz Haziran sonu itibarıyla 239’u dar gövde, 107’si geniş gövde ve 26’sı kargo uçağı olmak üzere toplam 372 uçaktan oluşmaktadır.

2020 yılı boyunca Avrupa’nın en fazla uçan havayolu olan Türk Hava Yolları 2021 yılının ilk yarısında da bu başarısını korumuştur. Salgın sürecinde kargo taşımacılığının katkısı ile kriz dönemini fırsata çevirmiş ve filosundaki birçok yolcu uçağını Turkish Cargo’nun hizmetine açmıştır. 2021 yılının Haziran ayı verilerine göre Ortaklığımız kargo pazarında rekor kırarak, dünyanın en büyük 3. hava kargo taşıyıcısı olmuştur.

İştirakleri ile birlikte yaklaşık 60 bin kişiye istihdam sağlayan Ortaklığımız, bugün eşsiz uçuş ağı, modern filosu, üstün kargo performansı ve başarılı kriz yönetimiyle sektörüne yön veren bir marka olarak hava taşımacılığının devleri arasında bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam etmektedir. Salgının sonra ermesi ile havacılığın yeniden yükseliş sürecinde Ortaklığımız sektörümüzün zirvesine olan yürüyüşünü daha da hızlandıracak, ülkemiz ve sektörümüz için katma değer üretmeyi her zamankinden daha büyük bir azimle sürdürecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 Yorum

  1. 3 sene önce

    Borsadaki hissedarlarıda uyduruyorlar zarardiye

    Cevapla
  2. 3 sene önce

    Bu kadar personelin maaşın üstüne çöken kişilik; Kemer Country den ikinci evi almış, bazı yatırımlarını balkanlara ve Azerbaycan a taşımış! Öyle diyorlar! Oh oh maşallah!

    Cevapla
  3. 3 sene önce

    Maaşları bu seviyede tutmaya devam edin. Pandemi sona erdiğinde uçacak personel bulamayacaksınız? Herkes kaçmak için gün sayıyor? Bilginize…

    Cevapla
  4. 3 sene önce

    5 dolardan 1.5 dolara düştü thyao nun fiyatı yabancılık oranı ise yerlerde düşünün gerisini

    Cevapla
  5. O zaman şişir kadroları yokmu mdr ataması ilkel ayci efendi sirket cuma namazı kılma yeri aradığın mdr ler cuma namazı kılmak için işine geliyor hiç bakmıyor musun erp ye çiftlik

    Cevapla
  6. Bol bol mdr ata bol maaş ver faaliyet

    Cevapla
  7. Faaliyet var mahkemelerde 17 18 19 maddeleriyle isten atılan personeller dolu is tazminata gelince kivraniyorsun ilkel ayci efendi

    Cevapla
  8. 3 sene önce

    17 18 19 maddeleriyle isten atılan kac kisi neden tazminat ödemeye gelince mahkemelerde kivraniyorsun

    Cevapla
  9. 3 sene önce

    Thy yöneticilerinin gözü aydın..Biz üzerimize neden alalım..Bu başarı tamamen onlara ait..Sonuçta güneş kar kış salgın demeden bu yola başını koyan sizlersiniz.Bir de patlatırsınız okkalısından bir temettü..Ohh miss..Bu düzen hep böyle gider hiç tasa etmeyin..Yiyin efendiler yiyin!!!

    Cevapla
  10. 3 sene önce

    Çok iyi. Bu kârın çalışanların maaşlarından kesilen yüzde kaçtır? Bu nasıl pişkinlik anlamıyorum! Kâr açıklıyorsun ama çalışanların maaşını kesmişsin. Düşün bir aile babası yıl sonunda evlatlarına bu sene çok para biriktirdiğini ile övünüyor fakat bunu yapmak için çocukları ölmeyecek kadar beslendiler. Hesap yakındır. İyi düşünün.

    Cevapla
  11. 3 sene önce

    Paramızı verin artık yeter 12 ay olacak diğer şirketler zam yapıyor biz eski maaşımızı alamıyoruz reel enflasyon dan yöneticimizin haberi yok galiba…

    Cevapla
  12. 3 sene önce

    Maaişlar hala yarım mı veriliyor? Airbus 320)321 de 70 saat uçuyoruz en azından ama hala yarım maaş alıyoruz diyorlardı geçen ay? Corona bahane yarım masş şahane. Kar ettik denikerek beyan edilen tutarın içinde ne kadarıdır? Onu da bir rica etsek?

    Cevapla
  13. 3 sene önce

    THY yonetim kurulu özverili çalisan tum alt sirketleri dahil calisanlarinin yuzunu guldurecek bir karar almasi hoş olur.AĞANIN ELİ TUTULMAZ.

    Cevapla
  14. Bakalım bizlere yüzde kaç maaş düşüşü olarak yansıyacak bu kârlar…

    Cevapla