featured

THY'den Kırgızistan'da yeni ofis

Türk Hava Yollarının Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki yeni merkez ofisi törenle açıldı.

Türk Hava Yollarının (THY), Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te inşa edilen iki katlı yeni merkez ofis binası törenle açıldı.
Satış ve yönetim ofisinin açılışı Kırgızistan Ulaştırma ve Yol Bakan Yardımcısı Cenişbek Nogoybayev, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Türk Hava Yolları Asya ve Uzak Doğu Satış Başkan Yardımcısı Tuncay Eminoğlu, KKTC Bişkek Temsilcisi Atınç Keskin, Bişkek Büyükşehir Belediye İdaresi Başkanı Balbak Tülöbayev ve THY Bişkek Müdürü Özgür Suuçak tarafından törenle yapıldı.
Törende konuşan Nogoybayev, THY’nin Bişkek’te yeni ofisinin açılışını yapmak üzere kentte gelen konuklara bakanlık adına teşekkür etti.
Nogoybayev, THY ile Kırgızistan arasında tarihi bağın bulunduğunu belirterek, “Kırgızistan, THY ile sıkı iş birliği içindedir. Aramızda tarihi bağ vardır. İş birliğimizi geliştirerek büyütüyoruz. THY, İstanbul-Bişkek-İstanbul ve İstanbul-Bişkek-Ulanbator seferlerini düzenliyor. Yine bugün çok özel bir gün. İstanbul’da yeni havalimanı açıldığı bir dönemde, THY de Bişkek’te yeni ofisini hizmete açıyor. Benim için bu olay sembolik anlam taşımaktadır. Herkesin yolu açık olsun. Yeni ofisiniz hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.
Büyükelçi Fırat da THY Bişkek ofisinin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, “THY güzide şirketimiz, milli bayrağımızın taşıyıcısı ve Türkiye’nin en değerli markasıdır.” dedi.
Kırgızistan ile Türkiye’nin kardeş ve dost ülke olduğunu dile getiren Fırat, “Bu iki ülke arasında dostluk köprüsünü THY sağlamaktadır.” ifadesini kullandı.
Fırat, THY’den İstanbul-Bişkek-İstanbul seferleri yanı sıra Ankara-Bişkek-Ankara ve Kırgızistan’da Bişkek-Oş seferlerinin başlatmasını rica ettiklerini söyledi.
Tuncay Eminoğlu da THY’nin 1933’te 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 336 uçaktan oluşan filosu ile devam ettiğini anlattı.
THY’nin dünyanın en genç filolarından birine sahip olduğunu vurgulayan Eminoğlu, dünyada 307 noktaya sefer icra eden THY’nin en çok noktaya uçan hava yolu şirketi unvanına sahip olduğunun altını çizdi.
Eminoğlu, THY’nin Kırgızistan’a uçuşlarına 1996 Mayıs ayında haftada iki seferle başladığını, bugün ise haftada 17 sefer gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kırgızistan’ın kendileri için önemini yeni ofis açmakla gösterdiklerine işaret eden Eminoğlu, önümüzdeki dönemde, Kırgızistan ile Türkiye arasında daha fazla uçuşlar gerçekleştirerek büyümek istediklerini sözlerine ekledi. Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından kurdele kesilerek, THY’nin yeni ofis binasının açılışı gerçekleştirildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir