featured

THY'DEKİ "ByLock" FIRTINASI SONUCUNDA SUÇSUZ OLANLAR…

Değerli okurlarımız;
Bir kez daha yeni yılınızı kutluyor ve sağlıklı,başarılı ve Mutlu bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum. Henüz 2,5 yıldır yayında olan bir haber sitesi olarak geldiğimiz nokta mükemmel ötesidir. Bu başarılı gidişatı tabii ki siz değerli okurlarımıza borçluyuz. Size olan bu borcumuzu yine sizlerin yanında olarak ödemeye devam edeceğiz. Çalışanlardan yana olan tavrımızı kimse değiştiremez. Çünkü sizler varsanız bizler varız.
Bu haftaki Köşe yazım olarak başka bir konu planlamıştım.Ancak son dakikada gelen bir bilgi, yazının konusunu anında değiştiriverdi. Çünkü konu suçsuz olduğu belirlenmiş çalışanlardı ve AirlineHaber’den yardım bekleniyordu…
Konuyu Birlikte Değerlendirelim…
Bildiğiniz üzere, ilk defa AirlineHaber sayfalarında yer alan, THY ve ortaklıklarında BYLOCK kullanıcısı olmak suçlaması ile işlerine son verilen çalışanlarla ilgili haber yapıp bu tehlikeden bahsetmiştik. (Tıklayın)
Şüphesiz, THY’nin, Emniyet teşkilatlarından gelen bilgiyi değerlendirmemesi düşünülemezdi. Bu nedenle THY, kendine emniyet tarafından ulaştırılan kişilerin işlerine son vermek zorunda kalmıştı. Tabii ki bunların içlerinde, BYLOCK’un değil kullanıcısı olmak, ne olduğunu bile bilmeyenler de vardı. Yukarıdaki yazımda anlattığım üzere, bir şekilde, telefonlarına bulaştırılan uygulama ile başları belaya girmiş olanlar olsa gerek… Neyse ki, sapla,saman ayrıştırılma çalışmaları sonucunda, ülkemizdeki By Lock şüphelisi olarak içeride yatan, tutuklanan, işine son verilmek zorunda kalınan kişilerden 11.480 kişinin suçsuz bulunduğu netleşti.
Bu 11480 kişilik liste içinde yer alan ve yapılan incelemelerde suçlu görülmeyen THY ve Ortaklıklarındaki listelere ulaştık.
THY ve Ortaklıklarından toplamda 91 kişi bu suçlama ile karşı karşıya kalmış. THY ve ortaklıklarında çalışan ve işlerine son verilen 91 kişinin 32 si suçsuz bulundu ve Türkiye genelindeki 11.480 kişinin içinde yer aldı.
THY ve Ortaklıklarında ByLock kullanıcısı olarak geçen 91 kişinin tüm bilgileri bizde olmasına rağmen, suçlananların, gerek aile,arkadaş ve gerekse dostları karşısında zor duruma düşmemeleri için yayımlamadık. (Tüm Liste Elimizde) 
Şimdi yine aynı titizlikle savcılık tarafından suçsuz bulunanları,isimlerini ifşa etmeden sadece sayı olarak vereceğiz.
THY’de ByLock Kullanıcısı olarak şuçlanan 57 kişiden 14 kişi savcılıkça suçsuz bulunmuş
THY/Teknik A.Ş’de: Suçlanan 26 kişiden 12 si savcılıkça suçsuz bulunmuş.
THY ve ortaklıklarından ise, Suçlanan 8 kişiden 6 sı savcılıkça suçsuz bulunmuş.
Kısaca; THY ve ortaklıkları toplamındaki işten çıkartılan 91 kişinin 32 si savcılık makamı tarafından suçsuz kategorisinde değerlendiriliyor.
Şimdi ne olacak. İşten çıkartılmak zorunda kalınan 91 kişinin suçsuz olanlarının,bence mutlaka özlük hakları ile işe geri alınmaları gerekiyor. Bunların içinde,yetiştirilme maliyetlerinin yanı sıra deneyimin çok önemli olduğu lisanslı teknisyenler bile var. Suçsuzluğu ispatlanmış arkadaşların, tekrar işe başlatılmaması, bilgi ve deneyim israfı olmasının yanı sıra, kul hakkı yenmesidir.
THY Üst Yönetiminin dikkatine sunulur! 
 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

38 Yorum

  1. 5 sene önce

    Bylock magdurları geri döndü ama hicbir sucu olmayan 211 icin bir şey yapılmadı. Masum olduğu kanıtlanan 211 de işe iade edilmelidir

    Cevapla
  2. 6 sene önce

    görevine dönen oldu mu ?

    Cevapla
  3. 6 sene önce

    Sefa bey , tarafsız ve detaylı yazilarinizdan dolayı teşekkürler

    Cevapla
  4. 6 sene önce

    Bu süreçte işten atılıp ailesi itibarını kaybetmiş tüm personel için gerekli adımlar hızla atılmalıdır. Mağduriyetleri giderilmeli ülkemiz için faydalı olacak bilgili ve tecrubeli bu insanların kaybedilmemesi lazımdır.Ayrıca bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkürler.

    Cevapla
  5. 6 sene önce

    Suçsuzlukları ispat edilerek aklanan arakadaşlarımızın itibarlarınında iadesi için işlerinin başına dönmeleri en büyük temennimizdir.

    Cevapla
  6. 6 sene önce

    Şimdiye kadar yaptıkları ile yeteneğini ve tecrübelerini sahada göremediğimiz Sendikamızın bu fırsatı değerlendirip rüştünü ispat zamanı gelmiştir, haydi Çelik-İş

    Cevapla
  7. sefa bey 32 kişi mor beyin konusu ile mi suçsuz bulunmuş.hattı başkası tarafından kullanılan var mı 32 kişinin arasında?

    Cevapla
  8. 6 sene önce

    Sefa bey bu haksızlığı gündemde tuttuğunuz için çok teşekürler. Birde dedikodu ile bu süteçte işten atılanların itibarı iade edilmeli. Ya da emeklilik hakkları verilmeli.

    Cevapla
  9. 32 kişiyi canı gönülden tebrik ediyorum.inşallah benim soruşturmamda tamamlanır bir an önce

    Cevapla
  10. 6 sene önce

    Bilgi ve isteğimiz dışında Bylock IP adresine yönlendirildiğimiz için işimizden atılıp VATAN HAİNİ ve TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ ile suçlandık. Hakkımızda soruşturmalar, koğuşturmalar ve mahkeler oldu. Hatta ceza evinde yatanlarımız oldu. Çevremizdeki eş, dost ve arkadaş bildiklerimizden sırtını dönenler oldu. Ama biz suçsuzluğumuzu biliyor ve ALLAH’ın izniyle adaletin tecelli edeceğini, gerçeklerin ortaya çıkacağına inanıyorduk. En nihayetindede FETÖ nun mağdur sayısını artırma ve asıl Bylock kullananları gizleme planı ortaya çıktı. Şimdi THY yönetiminin bizlerin ve kendilerinin İade-i İtibarını yaparak FETÖ ‘yu değil mağdurları sevindirme zamanıdır.

    Cevapla
  11. 6 sene önce

    sefa bey desteklerinizden dolayı tüm camia adına teşekkür ederiz

    Cevapla
  12. 6 sene önce

    Aviyonik calisani feto karsiti bir abimizde ayni sebebten cikartilmisti.Buna ragmen vardir bir hayir insallah duzelir deme metanetinde bulunmustu. Bu durumdaki tum magdurlar acilen iadei itibar ve iş yapilmali

    Cevapla
  13. Mahkemeyi kazandık, tazminatlarımızı da aldık ama mağduriyetimiz giderilmedi. İtibarımız ve işimiz iade edilmeli..

    Cevapla
  14. 6 sene önce

    Mor beyin dalgasına takılan ve suçsuz olanların mağduriyetleri giderilmelidir. Kurunun yanında yaş da yanmasın.

    Cevapla
  15. 6 sene önce

    Bu kadar zaman zan altında bırakılan bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesi, iadei itibaar ve işe geri dönüşlerinin derhal sağlanması tek temennimizdir. Abilerimize kardeşlerimize tek tek geçmiş olsun dileklerimle.

    Cevapla
  16. 6 sene önce

    THY yönetimi acilen aklanan kişilerin mağduriyetlerini gidermeli. Suçsuzluğu kanıtlanmış herkes işine dönmeli.

    Cevapla
  17. 6 sene önce

    Suçsuzluğunu ispat eden arkadaşlarımızı bir an evvel işe iade edilmesi gerekmektedir.

    Cevapla
  18. 6 sene önce

    Teknikteki bir abimiz yıllarca fetö denilen vatan hainlerinin ne kadar pislik olduğunu anlatıyordu ve işin ilginci bylock kullanıcısı olarak işten çıkarıldı , bir an önce iade-i itibar yapılmalı

    Cevapla
  19. 6 sene önce

    SADECE MİTTEN LİSTE GELDİ DENİLEREK HİÇ SORGUSUZ SUALSİZ İŞ AKDİNE SON VERİLEN VE KAPI DIŞARI EDİLEN, YILLARINI ŞİRKETİNE ADAMIŞ, AİLESİNE HARCAYACAĞI ZAMANI DAHİ ŞİRKETİNE FEDA ETMİŞ KİŞİLERE VERİLEN ZARARLARIN TÜMÜ THY YÖNETİMİNCE İADE EDİLMEYE ÇALIŞILMALI (Kİ HİÇ BİR ZAMAN ESKİSİ GİBİ OLMAYACAKTIR) VE BUNLAR YAPILDIKTAN SONRADA KAMUOYUNA YAPTIĞIMIZ HATADAN VE VERDİĞİMİZ TÜM ZARARLARDAN DOLAYI TÜM MAĞDUR ETTİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZDAN AF DİLİYORUZ DİYE AÇIKLAMA YAPILMALIDIR.

    Cevapla
  20. 6 sene önce

    Suçsuzluğu kanıtlanan arkadaşlarımıza iade-i itibar geri verilmesi ve işe geri dönüşleri sağlanmalı.

    Cevapla
  21. 6 sene önce

    Bu mağduriyet içimizden ve yönetimden herkesin başına gelebilirdi.Masum insanlar istekleri dışında habersizce teknolojik bir savaşla bu çirkin lekeye bulaştırıldı,neyse ki savcılık tarafından arkadaşlarımızın haksızlığa uğradığı kanıtlandı.İftira ile çocuk çoluklarının rızkı elinden alındı,Thy yönetimindekiler bunun kendi başlarına da gelebileceğini görüp bu ayıbını haksızlığı temizlemeli işten atılanların gönlü alınmalı görevleri iade edilmeli THY nin kendi itibarı ve duruşu da böylece yükseltilmeli..böyle bir hatanın kurumu da zedelememesi ve itibarını düşürmemesi için arkadaşlarımız için tez zamanda çözüm üretilmeli.Yoksa bunun hesabı vebali iki dünyada da ödenmez

    Cevapla
  22. 6 sene önce

    THY Teknik yeter bu insanlara atılan iftira bir an önce kaldırılmalı

    Cevapla
  23. 6 sene önce

    Suçsuzluğu kanıtlanan arkadaşlarımıza iadeyi itibar yapılması elzemdir.

    Cevapla
  24. 6 sene önce

    Suçsuzluğu kanıtlanan çalışanlar bir an evvel ise geri dondurulmelidir.

    Cevapla
  25. 6 sene önce

    Bu ne rezalet. Sendikalara güven bu kadar mı sarsıldı. Bir zamanlar sorun oldu mu sendikanın kapısı çalınırdı. Şimdi ise bir abilerinden destek ister hala gelinmiş. Güvensizliğe bakın. İş bitmiş yapı paydos

    Cevapla
  26. 6 sene önce

    mevcut maduriyetin giderilmesi ve iade-i itibar için biran önce birşeyler yapılmalı.thy tekniken ansızın işten çıkartılan yönetici pozisyonundaki abilerimizin işe dönüşleri için sendikanın da birşeyler yapması gerekir.(pek umudum yok ya….)

    Cevapla
  27. 6 sene önce

    Öncelikle Sefa abiye sonsuz teşekkürler ederek başlıyorum..Canım babam bizi her zaman “sivil” sade sıradan vatanına milletine sahip çıkan siyasetle değil bilimle uğraşan insanlar olarak yetiştirdi.Tek minnet borcunuz devlete olsun diyerek eğitim hayatım boyunca devlet okullarında okuttu.Her kız çocuğu gibi benim en büyük kahramanım ve biliyorum ki çalışma çevresinde de herkesin çok sevdiği saydığı abisi,kardeşi,dostu..THY’nın emektar,çalışkan,işini seven ve sahiplenen,daha iyisi için çabalayan kendini geliştiren,sayısız lisans sahibi babam maalesef çok sevdiği mesleğinden birgün telefonunuzda bylock var fetöcüsünüz diyerek çıkartıldı..Ki biz bu topluluğun ne okulu ne dershanesi ne bankası ne dergisi ne bir çöpüyle bağlantısı olmayan,bu topluluktan arkadaşı olmayan,bylock ne demek tv den öğrenen,sıradan bir aileydik.Küçükken babamın thy den getirdiği thy uçağı stickerlarını kapıma yapıştırıp her gördüğümde gurur duyardım,bu 9 ay içerisinde ise o gurur duyduğum thy uçağının kuyruğunu gökyüzünde gördüğüm heran içim acıdı…Babamın herhangi bir savunma yaptırılmadan alalacele elinde eşyalarıyla,suçsuz olduğu halde terör örgütü üyesi suçlamasıyla çıkarıldığı THY’na,savcılıktan yayınlanan listeyle suçsuz bir mor beyin mağduru olarak iadei itibar ile geri dönmesini temenni ediyorum.Her zaman gurur duyduğum THY ve yöneticilerinin bu haksızlığın karşısında durup çalışanlarını sahiplenip hakkaniyeti teslim edeceğine inanıyorum.

    Cevapla
  28. 6 sene önce

    THY deki çalışma hayatım boyunca etrafımızda olmasından huzur bulduğum, gurur duyduğum, dernek başkanımız ve arkadaşımız olarak bizi anlayan, bizim dilimizi konuşan, özellikle uçak teknisyenleri için en iyisini en güzelini isteyen, hatta bu uğurda emekli edilmeyi dahi göze alıp yönetime ve maliye bakanına rağmen vergisiz maaş davasını sürdürüp kazanan ve üyelerine kazandıran Sefa İNAN abimiz bir kez daha bize ne kadar düşkün olduğunu otaya çıkardı. Başından beri masumiyet karinesini düstur edinmiş olan Sefa Abi ye ve bu vesile ile masumiyetimizin ortaya çıkarılmasında başrol oynayan Avukat Ali AKTAŞ bey ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Burada yaşadıklarımı ve sıkıntılarımı dile getirip ajitasyon yapmak istemiyorum, Diliyorum ki bu yazı THY yönetimi ve diğer ilgili makamların gönül tellerine dokunur ve bizler nasıl bir sayfalık evrak ile THY den gönderildi isek yine aynı şekilde bir sayfalık bir evrak, dilekçe v.s ile yaşadığımız maddi ve manevi sıkıntımızdan kurtuluruz. Selam ve dua ile.

    Cevapla
  29. 6 sene önce

    Sadece haksız yere bylock suçlamasına maruz kalanlar değil, thy’deki feto ve akplilerce mobbing’e uğrayarak ve fetocularla beraber fırsat bu fırsat denilip thy’den atılan muhalifler ve bilhassa yetişmiş,tecrübeli,bilgili eski personel de işe geri alınmalı ama nerede bu yönetimde o izan ? 2 yıldır başka tarikat ve cemaatlerin adamlarını ve polislikten istifa edenleri thy’ye dolduruyorlar yani eski tas eski hamam. Bu arada thy’de hala bolca kripto fetocular var hepsinin cvleri,referansları da ortada yönetimin bunları bilmemesi imkansız ama hesap sorulup atılacaklarına terfi ve tayin ettiriliyorlar. Ya yönetim de bunlardan ya da yönetim aleyhine fetocuların elinde çok koz var ondan korkuyorlar,birşey yapamıyorlar ya da bu iş danışıklı döğüş akla başka şey gelmiyor. Gerçi cbaşkanı 17-25 i milat olarak kabul ediyoruz ondan önce olanları unutacağız sonrasında hala onlarla bağlantısı olanlar varsa onlarla uğraşacağız deyince az olan umudum hepten bitti. O zamana kadar her haltı yiyenler,işleri,ihaleleri,makamları paylaşanlar,insanlara mobbing,haksızlık,adilik yapanlar,kurumlara doldurulanlar ve dolduran hainler nasıl unutulur,hesap sorulmaz,soruşturulmaz,dava açılmaz akıl alır iş değil.

    Cevapla
  30. 6 sene önce

    İşten çıkarmalar yaşandığında yıllarca aidat aldığı üyesine sırtını dönen sapsarı sendikal anlayışın temsilcisi Ali Kemal ve yönetimini unutmamak,hatırlamak ve hatırlatmak gerek!!!

    Cevapla
  31. 6 sene önce

    211 kişinin tamamına yakını suçsuz bulundu. Reis de sapla samanı ayıracağız dedi. Şimdi şirket ne yapacak acaba?

    Cevapla
  32. Siz devletten büyük değilsiniz.devlet masum olanları ise alırken siz almıyorum diyemezsiniz

    Cevapla
  33. THY Yöneticilerimiz bu gelişmelere kulağınızı ve gözünüzü kapatamazsınız

    Cevapla
  34. 6 sene önce

    Sefa Bey yazınız her zamanki gibi çok güzel. Fetö’nün bylock kumpası sonucunda mağdur olan devlet memurları KHK ile işlerine geri dönebilecekler. THY’nin de yapılan soruşturmalar ve kovuşturmalar sonucu temize çıkmış, suçsuzluğu ispatlanmış kişileri, geriye dönük tüm haklarını vererek acilen işe döndürmesi gerekmektedir. Aklanan bu kişilerin işlerine döndürülmemesi durumunda mağdururiyetleri devam edecektir.

    Cevapla
  35. 211 kişinin vebali üstünüzde !unutmadık!

    Cevapla
  36. 211 kişinin kul hakkı ve vebali de unutulmamalı. Biz unutmadık, unutmayacağız!

    Cevapla
  37. 6 sene önce

    İsimleri yayınlamamanız büyük incelik. Bir zamanlar FETÖ cu denilerek işten çıkartılanların bir çoğu dışarıda başka şirketlerde çalışıyorlar ama isimleri FETÖ cu diye çıktığından aileleri bile zan altında kaldı. THY bir özrü bile çok gördü. Bakalım bu kişiler için ne yapacak.

    Cevapla
  38. 6 sene önce

    Sefa bey bir kez daha suçsuz ve güçsüzden yana tavır aldınız. Size bu toplum ne kadar teşekkür etse azdır. Bu arkadaşlar suçsuz bulunduklarına göre işe alınmamaları vicdansızlıktır. Suçlu olanı, tabii ki kimse savunamaz savunmamalı da. Ancak ispat dilmiş bir suçsuzluk durumunda işe tekrar almamak sizin dediğiniz gibi kul hakkı yemekten daha ötedir. İçeride 3-4 ay yatanları var. Yazık günah…

    Cevapla