featured

THY Yönetiminden Flaş Açıklama! Uçuş önceliği sıralamasındaki haksızlık sona eriyor

 

Airline haber ailesi olarak sürekli gündeme getirdiğimiz uçuş önceliği sıralamasındaki haksızlık sona eriyor.

Bizzat genel kurullarda yönetim kurulu başkanlarına sürekli dile getirdiğimiz bu sorunun giderilmesi ve işe giriş tarihi ile sicil sıralamasına göre yeniden düzenlenmesi tüm çalışanlar tarafından sevinçle karşılandı.

Bizlerde okurlarımız adına bu olayda emeği geçen Başta Yönetim kurulu başkanı Sayın Ahmet BOLAT ve THY Teknik Genel Müdürü Sayın Mükail AKBULUT’u Airline Haber ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Pass bilet dışında her aile ferdi için aylık 5 ced bilet hakkı tanınarak emekli ve engelli personellerde bilet hak ediş süreleri güncellendi. 10 yıl hizmet etmiş personelin emekliliği ve 5 yıl çalışmış engelli personelde bu haklarında güncel fiyatlandırmalarla tanınacağı duyuruldu.

İşte İnsan Kaynakları Başkanlığından Yapılan Açıklamada Şu Bilgilere Yer Verildi;

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Şirketimiz adına PASS Bilet ve Özel Ocretli Bilet (CED) ile ilgili Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan düzenlemeyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Uçuşa kabul ve upgrade sıralamasında yapılan değişiklik ile şirketimizde yönetici unvanları dışında diğer unvanlarda yer alan çalışanlarımızın uçuşa kabulde, Türk Hava Yolları A.O. ve %100 iştirak şirketlerinde yönetici unvanı dışındaki diğer unvanda çalışanlar ile aynı seviyede uçuşa kabul edilmelerine karar verilmiştir. Buna göre yönetici ve belirli statüdeki unvanlar dışında, ana markamız Türk Hava Yolları A.O. ile birlikte %100 iştiraklerindeki tüm çalışma arkadaşlarımız, PASS ve CED bilet uçuşlarında işe giriş tarihine göre uçuşa kabul edileceklerdir.

Bu kararın uygulanması, teknik altyapı hazır olduğunda, ilgili sistemlerde tanımlama yapılmasının akabinde sağlanacak olup güncellemeler tamamlanınca bilahare çalışanlarımıza bilgilendirme yapılacaktır.

Düzenleme ile ilgili detaylı bilgilendirme ise ayrıca yayınlanacaktır.

Bu kararın alınmasına öncülük eden başta Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ahmet Bolat’a, Yönetim Kurulu üyelerimize ve Genel Müdürümüz Sn. Mikail Akbulut’a şükranlarımızı arz ediyor ve THY Teknik A.Ş. ailemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu vesile ile bayramınızı kutlar, sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dileriz.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ THY 1

©AirlineHaber.com

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Öne Çıkan Yorumlar

  1. pass bilet haklari bu kadar genisletilmis ama emekli personelin kardesleri icin hala bir guncelleme yok ne yazik ki.Calisan personel kardeslerine verilen hakkin emekli personel kardeslerine de verilmesini bekliyoruz.

30 Yorum

  1. 2 sene önce

    Yönetici ve belirli statünün kapsamı nedir bilen birileri varmı?

    Cevapla
  2. 2 sene önce

    Şirketimizin önce yalan yere konuşanların değil asıl çalışanları dikkate alması gerek çalışanlara kaytarıp iftira atanlar ya şef ya müdür oluyor olmayanlar şeflik ünvanı alıp şef olarak değil işçi memur gibi çalışıyor asıl çalışanlar iftira ile işten çıkarılıyor çoğunda fark ediliyor lakin geri çağırmak politika ya uymuyor bu hükümette daha fazla arttı

    Cevapla
  3. 2 sene önce

    Allah razı olsun Ahmet Bolat beyden inşallah en kısa sürede hazır olur

    Cevapla
  4. Her adaletsizlik düzeliyor bizlere sıra nezaman gelecek alnı secdeye inen yöneticimiz Allah korkusu var olduğunu bildiğimiz yöneticilerimiz

    Cevapla
  5. 2 sene önce

    Emekli.personelin annesine babasına kardeşine CED ve PASS vermiyorsunuz ki neyin ayda 2 tane biletinden bahsediyorsunuz?

    Cevapla
  6. 2 sene önce

    THY tam bir fırsatçı rusyadan turkiye uçak biletleri 1000 dolar Almanya 100 euroya uçuyorlar rusya bagaj parası uygulaması başlatıldı çok yazık Rusya’daki Türk vatandaşların adeta sömürmeye geçtiler savaşı fırsat biliyorlar bundan sonra THY bilet almayacağım rus şirketleri daha ucuz

    Cevapla
  7. 2 sene önce

    TEKAÜTLERİN DURUMU NE OLUYOR, LÜTFEN BAHSEDERMİSİNİZ?SABUNLUKLAR DİYE İPTAL Mİ?

    Cevapla
  8. 2 sene önce

    Eski türk havayollarını özlüyoruzEskiden çok güzel ikramları vardı..gitdide porsiyonları küçültüler kilo haklarını küçültüler,bu durumda tercih sebebimiz ortadan kalkıyor .Birçok kişi artık karayollarıyla gitmek zorunda kaldıllar..bu arada fiyatları gitdide yüksrltiler..

    Cevapla
  9. pass bilet haklari bu kadar genisletilmis ama emekli personelin kardesleri icin hala bir guncelleme yok ne yazik ki.Calisan personel kardeslerine verilen hakkin emekli personel kardeslerine de verilmesini bekliyoruz.

  10. 30yıl THY çalışmış iş hakkı haksız fes edilmiş mahkeme kararı ile işe dönüş kararı çıkmış Yargıtay onamış olan arkadaşların emekli kartı ve Pass haklarının verilmesini talep ediyoruz daha fazla gecikmeden bu haksızlığa son verilmesi lütfen bu THY için bir züldür THY ye hiç yakışmıyor.Yabancı hava yollarında 15 yıl çalışmış bir personel işten ayrılma sebebine bakılmadan THY dem Pass bilet alabiliyor ben THY de 35 yıl görev yaptım haksız iş akdim fes edildi haksızlığı mahkeme ve Yargıtay onadı THY hala haksızlık yapıyor emekli kartı ve Pass bilet hakkımızı verin ltf

    Cevapla
  11. 2 sene önce

    Tgs personeline ced bilet hakkı verileceği söylendi. Kimseden çıt yok.

    Cevapla
  12. 2 sene önce

    Sendika seçimi yaklaştığı için Yunus efendi çok yalvarıp kararın bir an önce açıklanmasını istemiş..ulan anca koltuk korkusu iş yaptırıyor

    Cevapla
  13. 2 sene önce

    Valla oğlum 9.5 yıldır THY de kabin memuru idi, amir oldu. Ya bir ya da iki kere uçtum. Pass biletle yer yokluğundan az kaldı uçamıyordum. Kendisi de uçamadı veya geç uçtu bir kaç defa… Bence artık yer bulup uçmak daha da zorlaşacak herhalde.

    Cevapla
  14. 2 sene önce

    Verilmeyen emeklilerin pass bilet ve emekli kimlik kartları hakkında olmasına rağmen bu hakkımız halen verilmemiştir

    Cevapla
  15. 2 sene önce

    biz de sana teşekkür ediyoruz Sefa abi , sağolasın

    Cevapla
  16. 2 sene önce

    Koskoca bir bravo da benden gelsin. THY genel kurulundan bu güne pass bilet sorununu canlı tutmak ve devamlı konuyu gündeme getirmek önemliydi. bu başarı sizindir sayın İnan

    Cevapla
  17. 2 sene önce

    Helal olsun safa bey ta genel kurul öncesinden itibaren pas bilet konusunu canlı tuttun. Sizin bu hırslı mücadeleniz nihayet leyhimize sonuçlandı. Çok ama çok teşekkürler

    Cevapla
  18. 2 sene önce

    Çok teşekkür ederim.Bu uygulama ile umarım hak ettiğimiz davranışa maruz kalıp, özgürce seyahat edebiliriz.Ayrıca dağa önce pass yolcularımız taninan rezervasyon hakkını ödeyerek,sürünmeye seyahat imkanımız bize tekrar verilirse daha da mutlu oluruz.İyi bayramlar.

    Cevapla
  19. 2 sene önce

    Emekli teknisyen gec alinmis bir kararda olsa thy calisanlari ve emeklileri icin cok sevindirici bir karar emegi gecen herkese sonsuz tesekkurler Oncelikle tabiki Sefa baskan a

    Cevapla
  20. 2 sene önce

    Thy iştirakleri kendi sitelerinde belli. pass sıralaması sadece teknik, teknoloji, kargo iştirak şirketlerine kalktı. Diğerleri eski düzenden devam edecek. Soran arkadaşlar için söylüyorum..

    Cevapla
  21. Emeği geçen herkese teşekkürler. Artık kimse üst perdeden bakmaz herhalde. Hepimiz bir aileyiz ?

    Cevapla
  22. 2 sene önce

    Pass bilet dışında her aile ferdi için aylık 5 ced bilet hakkı tanınarak emekli ve engelli personellerde bilet hak ediş süreleri güncellendi. 10 yıl hizmet etmiş personelin emekliliği ve 5 yıl çalışmış engelli personelde bu haklarında güncel fiyatlandırmalarla tanınacak.

    Cevapla
  23. 2 sene önce

    Ahmet Bey, Mikail Bey ve emeği geçen tüm yöneticilerden Allah razıolsun.

    Cevapla
  24. 2 sene önce

    Ahmet bolat sen neymişsin Allah razi olsun.

    Cevapla
  25. 2 sene önce

    Hangi şirketler dahil bu açıklamaya A.O ve. TEKNİK mi dahil sadece?

    Cevapla
  26. 2 sene önce

    Bu kararın uygulanması, teknik altyapı hazır olduğunda diyor açıklamada ???? Yani ne zaman olacağı belli değil…. Kafamda deli sorular :)))

    Cevapla
  27. 2 sene önce

    Çaycı tamirci şöför kavgası çıkar birazdan :) olması gereken oldu, emeği geçenlere teşekkür ederim. ama işe giriş tarihi diyor. %100 iştiraler dahilse habom girişinden itibaren alınmalı. Sonuçta haboma 2011 de girdik tekniğe 2014 de alındık. İkisi de %100 iştirak. Tazminat almadığımız için bu hakkımızın devredilmiş olması gerekmez mi? Sadece bir soru…

    Cevapla
  28. 2 sene önce

    PASS ve CED bilet uçuşlarında işe giriş tarihine göre uçuşa kabul edilecek…. Hayırlısı olsun.

    Cevapla
  29. 2 sene önce

    Tüm Teknik aş çalışanlarına hayırlı olsun. Başta Ahmet Bolat bey ve Mikail bey olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun. Yurtdışana gidecek paramız mı var deyip memnuniyetsizlik belirten sazanlar yorumuma atlamasın lütfen.

    Cevapla
  30. 2 sene önce

    Hayırlı olsun güzel emekçi teknisyene

    Cevapla